試當真連電影都出埋,我唔再反修哥了

250 回覆
121 Like 348 Dislike
【明報專訊】YouTuber頻道「試當真」拍紀錄片《公開試當真》,計劃今年上映,日前許賢出席《但願人長久》首映禮,跟Golden Scene創辦人曾麗芬簽約發行。他們在社交平台分享簽約短片,寫道:「知道Winnie(曾麗芬)忙緊其他電影宣傳,所以我哋直接拎份約嚟首映禮畀佢簽,順便觀摩,多謝Golden Scene。」

《公開試當真》去年拍攝,主角是滕毅康(阿康)與許賢,前者曾參加「試當真」選秀節目《校花校草2022》。他們簡介《公開試當真》,是團隊以8個月時間紀錄一個過去只靠「天才波」的DSE考生滕毅康,備戰公開試到放榜的心路歷程。在許賢串連各補習名師加以催谷的情况下,可否在開考前4個月,成功追趕中四至中六未曾搏盡的進度,繼而順利考入大學?同時,曾是末代高考生的許賢以半工讀報考DSE,從實戰中了解現今考生面對的困難及香港教育制度問題,亦透過考試解開埋藏於內心10年的公開試鬱結。電影仍做後期製作。
電影圈 完全倒退

仲要冇稍為ok 既女角

真係睇盜版都覺得浪費時間
連登仔: 我唔知,唔撚理,睇唔到,總之游9nft呃錢,紀錄片唔算電影,試當真鳩縮唔敢屌正苦,死垃圾,etc....

歡迎補充
屌你老味,諗住睇套鳩片娛樂吓,都要攞公開試嚟做題材
最後得十幾分
紀錄片成本唔高 內容四平八穩
幾百萬可能都圍到條數 又可以同啲死忠/hater有交代
修哥商業頭腦係勁嘅
見到呢個題材已經無興趣想睇
拍畀啲fans睇
交到貨咪得
又唔係你出錢
唔好咁

呢度好多人連十幾分都無
咁係咪大螢幕會見到達哥
屌 係十二怪盜面前算得係咩

起碼修哥真係講得出做得到

你估上影院公映賭注唔大?
垃圾youtube片求求其其都上銀幕
cls
用yt片cap水 咁大諗頭得唔得架
真話唔好講
平均三大
劉細良太平紳士會唔會又偽造訪問話許賢自己講「唔考試周身痕」?
定係見許賢followers多所以唔敢屈?
啲錢比樓價跌扣住左
睇簡介好悶咁
套戲吸引唔到你啫,同電影圈有咩關係?
張叔平做剪接
不過題材完全冇興趣
咁先好wow
證明唔可以臨急抱拂腳
提醒到學生們
條片剪到夠熱血,激勵到下年考生努力讀書。到時間間學校播一次都大把錢收。
以試當真既熱度 票房過千萬冇問題啦
咁你咪唔好睇屌乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞