馮盈盈IG狂出正能量短片被批似騙局 高情商回應:咁又如何

45 回覆
3 Like 50 Dislike
馮盈盈(FYY)近來在Instagram上分享多條短片,其中有分享正能量的,也有教授說話技巧的,但此舉卻令向來留意馮盈盈動向的網民大感困惑,事關馮盈盈的Instagram一向以post靚相為主,間中更有福利照回饋一下網民,但就絕少看到她如「人生導師」一樣分享正能量和教說話技巧。

對此,馮盈盈接受訪問時就解釋拍片的因由,她表示在學時很多同學都希望她能拍片分享學習心得和時間管理技巧,又加上近年社會上出現較多負面新聞,所以想散播正能量。她說:「我想製作一些內容去散播正能量,為大家打氣。至於題材方面,分享說話技巧,係因為我本身有好多主持嘅經驗,而且我本身對管理學和經濟學好有興趣。我身邊又有好多人都係營商,所以我之前會去報考金融分析師CFA。」她亦提及,早前剛剛讀完哈佛商學院網上課程,視學習為興趣的她說:「未來我會繼續進修增值自己,並與大家多作分享。」

對於有網民指「成個IG好似scam」的言論,馮盈盈也沒有生氣,她解釋說:「我拍片只係純個人分享,並無任何計劃要開班收大家學費,咁又如何稱得上scam?不過如果之後有人邀請我再多加分享,我都會好開心,希望可以傳遞更多正面訊息畀大家。」
好想俾佢呃精
啲人想講sperm
通常心理有問題個啲人先出畫公仔畫出腸既正面post
希望唔係柳俊江咁
正能量到落唔到台
好想色
佢認真講野好作狀
可唔可變返以前咁鳩up 呀?
對腳正能量
早前剛剛讀完哈佛商學院網上課程

個樣都好作狀.....
正撚樣
因為人大咗,唔可以再咁戇鳩
著少D布好過啦
騙sperm
早前剛剛讀完哈佛商學院

唯一出路
mk味
對腳好吸精
G
Really?
一巴煎落去
求撚其搵條索女加d得把口做唔到既字句就當真理
入咗邪教
好撚多撚樣都成日掛「正能量」喺口邊
只要信,不要問
好似日本呢個女主播咁痴左線,一係搭緊雞棚之後埋課程之類

https://youtu.be/Jj2B-FvdNqM
殊樂BB
內裏改不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞