有無人覺得梁朝偉同劉德華就好似香港演藝界嘅美斯C郎?

10 回覆
1 Like 9 Dislike
劉德華就好似C郎咁非常勤力,幾乎每年都開戲 又撈埋唱歌跳舞
而且個人就比較高傲自大,好注重自己嘅形象
佢地同樣成就都唔錯,劉德華就攞過幾屆影帝,早期係四大天王之一,C郎就有5個金球獎

而梁朝偉就好似美斯咁有種天才藝術家feel 內向但係勁到仆街
佢地同其他人付出相同嘅努力但係回報就可以多過其他人好多,因為佢哋本身就係天才

而正正就係因為咁樣,梁朝偉同劉德華付出差唔多嘅努力,但係梁朝偉就攞到更多屆嘅影帝同埋攞到世界性嘅獎項同認同(威尼斯終身成就獎)
點會呀,劉德華啲演技咁屎
套套都係做返自己
真係數得岀唔係做返自己嘅戲嚟嚟去去都係得暗戰,門徒&大隻佬3套
劉德華就算,佢根本只係做返自己,佢唔識「演」戲。

梁朝偉好戲,可惜佢比左好多導演「定左型」,其實佢有能力演唔同角色。
鹿鼎記 超好睇
是但啦
其實係佢乜鳩戲都接,拍得爛片多唔代表演技屎,渣渣輝咪又係咁
又數漏桃姐同盲探
填海華低幾班喎... 唔同level點比較?
劉青雲 C7
梁朝偉 美C
清識d 野
就用金手指為例
最尾一幕兩位都變咗老人

梁朝偉會演到個老人寒背,食飯會細啖咀嚼
真係有留意老人態去演

劉德華繼續帥氣,只係一個化咗老人妝嘅劉華
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞