M記叫麥旋風 staff喺客面前掉左支膠羹 轉左支木羹比佢

270 回覆
2552 Like 28 Dislike
咁呢個係佢嘅生產過程出現問題
連麥當勞大企業都會咁戇鳩
生產過程要特登用一個膠匙羹,淨係為咗用嚟攪拌就掉
咁簡單求其一個人用常識都可以改善個生產過程
但佢偏偏唔做喎,即係代表管理層因循守舊冇用個腦返工
不旋風特登要用支膠係佢嘅生產過程出現問題
第一唔與時並進,第二管理同研發規模極差
第三就係2024年你整杯麥旋風仲係用膠匙羹插落部機做攪拌,而家玩緊夢回1980s?
自從疫情,人人都叫外賣,塑膠使用量大幅提升
根本滾雪球咁,全世界都搞唔掂就開始規管塑膠
玩一刀切,的確塑膠係仆街冚家剷搞死全世界
但問題係都要有緩衝期限

你又反映咗兒登平均水平
衰咩坐咁耐 強姦匡智仔?
香港搞文革實出嚟拎皮帶抽死班仆街
They can’t face all HKers
口罩唔環保
唔用腦果個係你
上面都有人講左呢個位特登轉膠羹係衛生問題
如果佢換成金屬,就要搵人洗
如果個員工洗唔乾淨,又邊個負責
對一間大型連鎖快餐店嚟講
食品安全問題一定優先過你環唔環保嘅問題
笑撚死

一睇都知on9
前排買M記 等緊餐
望入去個staff 直頭用木羹人手搞個麥旋風 機都唔用
見佢就晒力咁 驚整斷 見佢拎出黎俾個客啲曲奇全部係晒面搞都無搞過 笑到我
其實眼鏡框都係膠做
咁把炮 用紙眼鏡呀
環保撚:麥旋風都唔環保,要立法禁售
啱啱喺赤柱放返出嚟?
本身支膠羹唔係淨攪拌
係你個弱智政策令到佢失去本身用嚟食個功能

你用不鏽鋼清唔乾淨有箘就以後唔駛賣麥旋風
你睇D珍珠奶茶舖
都係用水沖一沖就開第2杯
轉到生蟲
樓主同post主智障?
"政府"唔畀你畀羹->"環保撚"個腦諗緊乜
其實M記支膠羹仲污糟,不鏽鋼對比膠更安全
你好無知做M記有冇讀食物安全生產?

塑膠好多菌,送到M記膠羹表面已經好多菌落
大腸桿菌、沙門氏菌、金黃葡萄球菌
環保狗全家族應該會死於非命

環保組織反對收地發展黎起屋, 土地正義連盟身後金主就係地產商
而公民黨反對造地玩咩環評報告就係想玩到香港無地,製造兩難題咬政府,以鞏固飯民的票

環保從來係利益
M記以前出哂名你自備杯盒佢係唔會理
佢出餐照樣會用返佢原本包裝紙同紙杯裝完
再另外倒落你個自備杯/裝落你個飯盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞