哭撚咗 廢淡又話租樓all in買美股冇得輸

58 回覆
12 Like 36 Dislike

今日會唔會有jojo信廢淡輸到要去跳樓??
吓, 跌咪加倉, 唔炒壞消息時買, 唔通等升時先追?
咁就珍啊 識得把握機會好重要
唔似得廢淡話一日突破唔到CCL高位都係計跌
祝你贏多啲 準時交租
租租應該係跌都唔敢入貨
贏就無事 加倉再跌多10%
下個月冇錢交租可以番去幫老母鋪報紙開飯啦
開始連建造業都無工開, 點供得起
你確定業主都係地盤佬???
咁香港四大產業仲有咩吸到錢嚟鄉港? 連杜拜王子都唔嚟鄉港
你同我講乜柒四大產業兩公婆做譚仔都供得起大西北全新樓啦 做譚仔幾時先可以失業啊

你都唔識駁咀 躝番去買多啲美股啦
你唔好發脾氣先, 依家連扎鐵工人都失業, 應該遲啲輪到我。你估隨街搵到個譚仔姐姐肯同我供樓咩
哈?
咪睇下美股同港樓邊個升返先囉
公屋贏哂
講事實係難聽但係唔好學小學雞 女仔咁
講兩句就屈人嬲/發脾氣先

扎鐵無得撈咪轉行撈搭棚囉

“全港現時有約2.5萬幢住宅大廈樓齡年滿30年,包括300多幢居屋及租置樓宇,當中大多數會被納入強制驗樓計劃,相關業主須安排承建商驗樓及修葺,亦即俗稱的大維修。”

大把舊樓排住隊招標2.0
再唔係轉行整lift 大把就業職位

至於譚仔姐姐
your face your fate
重頭學起, 仔價更加供唔起

到時轉咗行, 又失業點算
公屋一向都係大贏家
搞到而家連居屋都千幾個貨尾
可以宣佈停建居屋啦 起黎冇人住
你同我講乜柒四大產業兩公婆做譚仔都供得起大西北全新樓啦 做譚仔幾時先可以失業啊

你都唔識駁咀 躝番去買多啲美股啦
你唔好發脾氣先, 依家連扎鐵工人都失業, 應該遲啲輪到我。你估隨街搵到個譚仔姐姐肯同我供樓咩
講事實係難聽但係唔好學小學雞 女仔咁
講兩句就屈人嬲/發脾氣先

扎鐵無得撈咪轉行撈搭棚囉

“全港現時有約2.5萬幢住宅大廈樓齡年滿30年,包括300多幢居屋及租置樓宇,當中大多數會被納入強制驗樓計劃,相關業主須安排承建商驗樓及修葺,亦即俗稱的大維修。”

大把舊樓排住隊招標2.0
再唔係轉行整lift 大把就業職位

至於譚仔姐姐
your face your fate
重頭學起, 口靚仔價更加供唔起

到時轉咗行, 又失業點算
咁直接轉去番譚仔囉 又可以識譚仔妹妹
儲幾年首期就可以結婚買樓一齊供
一日兩餐公司食

有手有腳都請 而且經濟越差越多人食譚仔
大把世界
經濟差嘅話, 不如等樓價跌多啲先買, 供少啲嘛
啱 所以買多啲美股
入去坐就真係冇得輸喇 唔憂食唔憂住 隨時可以申請加監住多幾年 話撚之出面加息10厘 壁屋照樣山清水秀 要脈傳承九龍塘 尊貴顯赫
熙哥一月被捕 判5個月 差唔多5月頭就可以出冊
又要出黎屌撚死一眾業主
個市差就緊係走貨喇
樓主係唔係低級樓好解釋緊買股票好處
又打仗又通漲risk off
但你買美股有liquidity 禁個制就走到貨
如果依一刻中美打仗
你禁個制走唔走到你層港樓
搵人睇樓都難喇傻鳩
不過你d傻鳩識撚咩係liquidity 咩
要講通漲同打仗你以為唔會影響樓價
你住中立國家就係
但你住係中國
下 明明係你班壽頭水人買美股
咁快割席 coco哥信徒真係犀利
升就你眼光好 跌就信眾眼光差
再問多兩問就話一早放咗
壁屋aa
買港樓無 升跌風險?
邊撚個coco哥?
你訓撚醒未呀傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞