有案底可唔可以做按揭?

14 回覆
0 Like 13 Dislike
之前想開其他銀行新户口做定期都被拒絕。
唔知同已有户口做按揭,會唔會翻查?
有案底就係次等公民
好多社會資源無你份
銀行鬼知你有冇案底咩
除非你衰洗黑錢嗰啲
仲係用佢嗰間銀行
中哂AML , 仲點幫你做
加個擔保人算啦施主
你似係 TU 出事 多過有案底 喎 , 有案底 係影響你移民 , 做某啲職業 , 做上市公司主席 啫 ,

借錢呢家嘢睇嘅係 收入同信貸紀錄啫 關案底咩事
偉,係度嗎?
返大灣區啦
唔該ching 係想知做按揭會唔會查埋背景,單case報紙報過。
有正當職業的
你share埋新聞內容
我可以答到你
講真 銀行點查,你要證明自己冇案底都要去申請良民證啦,銀行唔通搵私家偵探查你有冇上庭同定罪記錄? 查完 先考慮批唔批? 咁佢每做一個按揭要搞幾耐,要跌幾多錢先夠?

你上報紙還上報紙 香港人有幾多撞名? 你ID有冇俾人登上報啊? 你所謂嘅案底係咪涉及過銀行既詐騙 /洗黑錢? 俾銀行black list 咗嗰啲呀,如果唔係銀行點會知道你有冇案底呀,何況你個案底係咪會影響借貸呢?

不過除非你係海港sir 個d 單新聞出晒街 係人都認得你個樣同名就另話。
講真 要睇你衰咩
小事可能簽封declaration就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞