[桃田哭喪區]羽毛球(163)留名會員安洗瑩生呑rsl 一號波

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
成日睇啲膝頭抽積水真係好恐怖
好痛
怪唔知得唔去uber
奧運緊要
直頭唔認得佢
葉b好好多
人靚仔剪咩頭都carry到
揀拍問題一律v記4u黑金隼/y記88dp

好奇下宜家係咪仲未過期😂😂
有奧運金就最靚仔
拎金啲女一定由台北排到懇丁

僅供參考
樓豬V記打手自行決定
到時任君選擇 係機會啦葉b
金銀銅
勇大 鄧謝 葉b三個分
又召喚下會員牙安
追和
你當支,泡杯葛巴黎奧運?
今晚好彩較錯左鬧鐘唔知醒,睇左最後十分鐘,岩岩就係入個兩粒
我會好似李洋學長咁專一
東哥陪太子讀書
哇哈陪哇哈仔玩
徐鐵人兼項男雙
香港羽毛球隊將前往中國成都,出戰周六(27日)展開的湯優盃,而隊伍在出發前迎來喜訊,混雙「鄧謝配」鄧俊文/謝影雪,於傑出運動員選舉第4次贏得「最佳運動組合」,兩人笑言會珍惜獲獎機會。

香港羽毛球隊共拿下4張巴黎奧運入場券,上屆東京奧運獲「梗頸四」的鄧俊文/謝影雪將捲土重來。曾於2012倫敦及2016里約奧運出戰女雙的謝影雪,在今屆奧運將成為四朝元老,她直言期望於今屆彌補遺憾,「現在很多隊伍實力都很強,可能練到要死才能要追上他們,但我都會盡自己努力,因為我覺得上屆(奧運)有點遺憾,覺得未發揮到最好,好像有些包袱,我很想好好享受自己最後一屆奧運」。

鄧俊文則指目前最大目標為巴黎奧運,對於個人去向尚未考慮,「我都有一點勞損,待奧運後再考慮去向,而且我是打雙打,要找到一個好的拍檔也不容易」。鄧俊文接下來會出戰湯姆斯盃,而謝影雪則留港,兩人最快6月會出戰兩站亞洲賽事及到澳洲作賽,備戰巴黎奧運。

至於將首次出戰奧運的李卓耀,明言目前心情既開心又緊張,並指自己放眼巴黎奧運金牌,「我的目標一定是贏金牌,現時在男單並非沒機會,希望我能幫羽毛球隊贏一面奧運獎牌。最緊要係心態上做好準備,我沒甚麼必殺技,只要將最簡單的事做得最純熟,去到奧運在緊張狀態,仍可打出應有水準已經好好」。

原文網址:https://news.mingpao.com/ins/%E9%AB%94%E8%82%B2/article/20240424/s00006/1713969100369
牙妖既心態真心一流加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞