Zack Snyder 大作 Rebel Moon 反叛之月第二部 Netflix 上架,影評同步上線

88 回覆
4 Like 4 Dislike
呢套嘅創意想像力都好撚差

不死喪軍渣導都起碼諗到
喪屍虎
喪屍女王喺正門口
喪屍王屌閪生仔
喪屍打mma

呢d on9搞笑元素
燒煤上太空同跨星系征糧仲唔夠好笑
呢堆野好笑在如果擺係一個Steampunk世界一個國家入邊咁仲多係老土
你加個宇宙背景當堂跳脫到
有關係
就係因為佢諗嘅橋幼稚可笑
慢動作收割飲水 同 太空惡霸搶劫小村莊 都係狗屁不通,而大導本人又自我感覺良好,無數嘅錯誤加埋咪攪到套嘢咁
今年上任果個Netflix 新電影head 仲要笑鳩過Zack Snyder 堆「fans」
即係超人出場屈機咁上下
本身套野都係砂鍋骨架黎,Zack有意致敬沙鍋劇本用戰國英豪做storyline,佢就用七武士做storyline,所以設定係必須要on9嘅因為要套得返落七武士個故事框架,不過d角色都無晒原著個種象徵意義,d角色變得好無深度。
第一有上director cut嗎?
整咗就直接上啦屌佢戇鳩鳩
佢仲睇緊網上d comment 決定邊d 位要補飛呀
最衰都係Netflix啦
其實我都算好有耐性同埋尊重電影
幾慢節奏既戲,我都好少會skip,絕對唔會用2倍速

但係呢套戲,我係覺得我完全唔放心,交我既時間比個咁既導演
睇睇下真係唔對路,佢係度 慢動作割草,續個人講back story,我屌,我直接skip左佢

等敵人來到先睇
就算係咁,我都覺得浪費左時間
同dune比邊套垃圾啲?
呢套
Netflix 同佢天作之合嚟

只有Netflix 先唔驚佢班toxic fans

因為陷世界都知Netflix 真係唔鳩會理你點拍,有貨交佢狗屎垃圾都會要

所以渣導如果屌Netflix 干預佢,同屈盲人偷睇國家機密一樣
希望今次呢塊照妖鏡正式收佢皮
唔會 佢同Netflix 好似合作愉快

講真都係好事,唔好出戲院害人,戲院睇無得飛,Netflix 起碼可以
雖然netflix 真係乜鳩都要,但兩套rebel moon 使咁撚多錢,口碑又唔係好,仲會唔會dum 錢俾佢呀
&垃圾導演
睇完重有第三集呀仆街
似會
Netflix 無乜長期合作big name 導演

馬住佢起碼有班死忠toxic fans
之前佢套不死喪軍

我skip撚哂佢個女有份出現嘅時間
David fincher都同Netflix簽咗幾年約 但最近套the killer評價都係麻麻
唔明點解個故事
咁撚大個軍團為左個咁撚細既村打仗
只係為d小麥
無聊到極,一野掉個核彈爆佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞