[Amazing China] F1 2024 中國站 討論區 2

1001 回覆
1 Like 13 Dislike
冇 之後max都跟住跑出界大會就叫兩個唔好再出
歐洲站垃圾時間
邊有人星期日3點坐係屋企睇車

中東站先叫靚時間
記得當時到max 出界
之後重話佢界外過人
我就話如果唔係放咁多次咸狗出界都唔理
max 呢下所謂「出界過人」根本唔會出現
之後唔知邊條撚樣就話冇如果
嗰下係max 出就係max 出
所以要讓返
但係我明明係講緊呀蛇點出都唔洗罰
到max 碌出去就話佢出界過人

不過點都好
呀sir 好clean
07都要計嘅話咁Anson Lo輸車比廢圖個兩罐計唔計返
點解無
英超都係咁睇
最大難題係揀睇波定睇車
改名叫做國家力量
咁成隊野又真係佢home黎都係爸爸請黎湊仔
Race director's Note冇話要,所以唔使
sky 仲寫何猶君係支周family
啱,你啱呀
四海之內皆兄弟
11-13 都係好特別
佢唔似荷蘭個鑊型,但一條勁長彎駁一條1.4公里大直路,變到好講技巧要最高速出彎,唔係直路就會 gg
原來真係有
delete 埋下個圈根本就唔係常規

要 delete 埋下個圈就要一早喺 race director's notes 度附加寫明

例如舊年 red bull ring
賽會喺 event notes 第 18 項 track limits 寫明 "Additionally, each time a driver fails to negotiate with the exit of turn 10, will result in that lap time and the immediately following lap time being invalidated by the Stewards."
source: https://www.fia.com/sites/default/files/decision-document/2023%20Austrian%20Grand%20Prix%20-%20Race%20Director's%20Event%20Notes.pdf

無論上場定係今場嘅 event notes 第 13 項 track limits 並無 "additionally" 呢句
今場 source: https://www.fia.com/sites/default/files/decision-document/2024%20Chinese%20Grand%20Prix%20-%20Race%20Director's%20Event%20Notes.pdf
上場 source: https://www.fia.com/sites/default/files/decision-document/2024%20Japanese%20Grand%20Prix%20-%20Race%20Director%C2%B4s%20Event%20Notes.pdf

所以今場尾彎出界
唔會令到 next lap 都 delete
上海同Sepang係少數Tilke設計但好睇既賽道
不過上海個問題從來唔係條track
仲要而家last corner係變咗gravel?
唔肯定 之前就話last corner係tarmac 可以借嚟快啲 而家變gravel根本就冇得借嚟快啲
Race Control真係幾搞笑下 自己寫嘅rules都唔睇
好正常架車仍然係最快
邊度睇上海天氣報告係準
官方回答:中央氣象台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞