博人傳 89 話,青年篇第 9 話

63 回覆
7 Like 25 Dislike
見有人開 post, 咁我來開

劇透,博人傳高質左好多

英肉
https://www.viz.com/shonenjump/boruto-two-blue-vortex-chapter-9/chapter/42311?action=read
個故事慢慢發展之後真係高質咗好多,不過要睇下佢點兜九尾返生佢死個陣呃咗我好多馬尿
故事錯在係火影續集 戰力個啲都仲未接受到
尾獸死咗不嬲會重生

睇佢點兜係細女到姐
嗚人屌過個女射左啲九尾落佢到
當套野係jojo咁睇其實幾正

啲能力同畫風越來越jojo
其實班反派啲樣真係好核突,睇到好唔舒服
無死人就可以開萬華鏡寫輪眼
反然我幾開心見到佢地仲用聯絡蛙當印記同交換情報用 算係似返小小忍者 好似以前卡卡西隻狗
尾獸的野一直都好多 bug,只要鳩吹 10 尾唔係人類能了解到就ok

先唔講班呢個全身 bug同破壞 bug 的人,當年黑絕 1 野吸左 4 代半隻九尾,當年曉抽我愛羅隻1尾,成 team 人抽足幾日先搞好

嗚門1 次性的 baryon mode 9 尾都廢時解釋
川木設定上應該幾勁,但E+真係好柒。網上D人成日屌川木沖動on 9固執,但如果從川木的角度看,了解川木真正在乎的東西,佢做D野好合理

川木從來沒有改變,他的主要目標/執著是嗚門的安全,為此他願意殺死自己的兄弟朋友(博人),願意被嗚門憎恨/討厭,甚至願意自我犧牲。

嗚門重視的村子+親人并不是川木重視 (除了嗚門博人,所有人對川木都是有界備/敵意)。對川木來說,嗚門是他真正信任的歸宿,嗚門願意為木葉村犧牲,但在必要時,川木寧願木葉村/博人犧牲,都好過嗚門死。

年輕時期的博人只會吹水,說問題會解決,但是博人無所事事,悠閒玩遊戲,而且沒有實力,隨時會失控。曾經的川木和博人是兄弟和戰友,想要信任博人,但年輕的博人令川木失望,看到桃式化的博人會傷害嗚門,最後先做出殺博人的選擇。川木唔信任會失控的博人,唔會因為不知名的機率賭上嗚門性命

時間過去只會令川木殺博人,救嗚門的執念 +深 (有karma的人對重視的人/目標特別有執著,同 code 要繼承一式意願,博人想要同川木有 happy ending 一樣),但川木實力冇進步就真係失望(同當年當年 佐助 1 樣,如果留係木葉村+唔搵大蛇丸,進步會有限,同時自己會留係 comfort zone, 變得軟弱)
果時唔夠卓羅,借咗九喇嘛d 卓羅嚟砌雛田
鳩估 查克拉 一代傳一代
人柱力由於同尾獸共生
所以當生仔果陣就會傳少少比下代
無追開,最問問大蛇丸個仔定義仔,識青色仙人化個白色仔仔去左邊?
最新一兩集都有出現
博老爺單手都打得贏依加既川木啦
咁鳴人出世果陣都係會有隻九尾bb,咁就有bug
博人而家好型又勁
反派愈整愈柒命道得當年曉 個個都勁高人氣
似足當年師傅嘅樣子
博人而家完全繼承咗兩個老豆嘅特質
同埋博人不知不覺間做左佢細個心目中想做既
又cool又型嘅獨行俠英雄
川木終於有方法counter到博人, 依家嘅博人太屈
而家究竟邊個畫,有冇懶人包大約講下打咩?
其實都合理,尾獸係自然能量,死後能量會慢慢匯聚到產生意識,匯聚嘅地點合理哋係最受9尾影響嘅地方/有9尾查克拉殘留嘅地方,因為鳴人係異空間,博人受桃式影響,得返細女依個選項
有查克拉唔代表有意識喎
所以先話川木 同 code 好柒 當年 屌打博人,E+被博人屌打 同串柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞