想搵一隻舊既射擊pc game

38 回覆
3 Like 1 Dislike
因為係我小學玩既 所以應該係2000-2005年左右
我記得係有好多關卡可以㨂 第一身射擊game
背景應該係二戰時期
有啲關卡係A陣營 有啲係B
某啲關卡係揸坦克車 某啲係直升機 某啲係步兵
印象中坦克車有返駕駛員同炮手
就算係步兵關卡 你搵到吉普車都可以照揸
個人仔有得踎低或者趴喺度爬

有冇Ching有印象

最記得一關係揸直升機 遠處敵方有補給車隊定唔知坦克車隊黎緊
任務係要你揸直升機殺哂佢地
Wolfenstein 重返德軍校園?
唔係不過都thanks
自己睇吓call of duty啲系列啦
有可能係榮譽勳章
根據你的描述,這款遊戲可能是 Medal of Honor: Allied Assault。這是一款於2002年發行的第一人稱射擊遊戲,背景設定在二戰時期。以下是一些與你描述相符的特點:

多個陣營:遊戲中有A陣營和B陣營的關卡,讓你體驗不同角度的戰鬥。
坦克車和直升機:你提到的坦克車和直升機關卡在遊戲中都有。你可以駕駛坦克車或直升機參與戰鬥。
步兵戰鬥:除了車輛,你也可以作為步兵參與戰鬥。甚至可以找到吉普車並使用它。
睇哂gameplay 唔係cod
二戰時期 應該得幾隻
但你話有直升機又冇喎.

唔係喎, 二戰時期冇直升機㗎喎
講多少少, 有冇online 對戰?
有冇搶flag?
我100%肯定有直升機 因為我覺得勁撚難揸
唔通唔係二戰
冇對戰冇搶flag
我收工再睇下啲gameplay先 thanks ching
你描述的遊戲聽起來像是二戰時期的第一人稱射擊遊戲,有不同陣營、車輛和武器,可能是《Medal of Honor》或《Call of Duty》系列的其中一款。這些遊戲都以二戰為背景,玩家可以控制坦克、直升機和步兵,進行各種任務,其中可能包括破壞敵方補給車隊或坦克車隊。你有什麼其他的細節或特色記憶嗎?
講多少少佢係一個個mission入去玩
直升機戈關係一黎就叫你上直升機 成關就要你炸9哂人地既補給車隊就贏
battlefields
brother in arms
days of defeat
當時已經發明左, 都唔係冇嘅

應該話好少投入軍事用, game 就更加少有.
會唔會係越戰呀?
多唔多森林? 河流?
有咩建築物?
唔係WW2 就可能係operation flashpoint 或者Vietnam black ops
我都唔識,但係希望樓主搵得返隻驚
印象中冇乜河流 多數都係一個類似歐洲既小城鎮/廢墟入面打
類似係A陣營要攻入B陣營既城鎮咁
唔會太多高樓 頂盡2層
有啲關卡除左自己仲會有NPC隊友一齊沖
我唔太記得啲隊友係跟住你行邊就行邊 定係有自己既pattern沖
好似係會有幾個隊友跟住你 你自己就係小隊長 另外會有其他NPC沖

我仲記得等隊友死左可以執佢支RPG用
我轉頭睇下先
Thanks ching
就咁睇有d似榮耀勳章第一集
係咪有關做臥底 玩完呢關就打d day
operation flashpoint?
係咪有個模式係架保護架坦克到終點 對面就要打爆架坦克
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞