花旗集團認為儲局並沒有看起來那麼「鷹」,堅持今年仍有可能減息五次

17 回覆
5 Like 18 Dislike
花旗集團認為儲局並沒有看起來那麼「鷹」,堅持今年仍有可能減息五次

視將公布的核心個人消費支出(PCE)價格指數為關鍵,預測物價壓力將有所放緩
若3、4月份的核心PCE僅增長0.25%,儲局將找到從6月或7月開始減息的機會
正當聯儲局主席鮑威爾表示不急於放鬆政策、多間大行下調今年減息預期之際,花旗(Citigroup)卻持相反意見,認為儲局並沒有看起來那麼「鷹」,堅持己見今年仍有可能減息五次。
花旗集團可以投票嗎 白痴Aa
成撚日係到搵d個別新聞做confirmation bias 有撚用咩
直接睇yield 咪知market expectations lo
咁連登樓淡都冇得投票啦
但佢哋成日扮晒專家
儲局係咩黎 ,美聯新開架分行?
我都知依家普遍係覺得1-2 cuts甚至no cut
但係估唔到citi咁勇敢講5 cuts
本身可能做多左rate cut bet
bank of America 就係咁輸到pk
Sell side 講野信一成都死
真,第一時間都諗緊係咪純粹想水人落疊走貨,可能佢地自己都唔信
花旗認為 憑咩認為
仲有咁樣呃自己呃到你自己都呃唔到其他人啦
識撚睇咩
個美股跌撚到仆街 仲係到發夢
5次?
唔好話投票啦

樓都無睇過就話樓爆
減息重來
都四月尾仲減5次
當一年有三十個月咩?
唔加都偷笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞