Taylor Swift The Tortured Poets Department is out now!

220 回覆
42 Like 16 Dislike
大癲, 31 隻歌有排聽 , 開心
31首痴撚線
又巡迴又拍拖邊度搵時間
證明對joe 有好多感受
煲咗隻碟成日 覺得好多歌melody好似聽到有啲悶
有啲詞好累贅 好似讀歌詞咁
少少失望
唔少係同matty有關估佢唔到
怨婦詩人
好多怨氣要嘔出嚟 但又唔夠多正melody襯托
有種夾硬要幫自己本journal出碟嘅感覺

利申 n年swiftie
同意 聽咗好耐 無諗過咁多首係關MH事
又似佛系碟 但又唔似folklore 有故仔聽有人物又有唔同pictures同畫面
小小似係一個moaning詩人=怨婦
So far覺得so long London係幾好聽
今次真係撐唔落
好多首曲風都一模一樣
可唔可以篩選下 唔好出咁多首

利申:暫時聽左一次
Loml都唔錯
但我真係無諗過咁多係關於MH
話晒佢之前都真係作咗好多首love songs for Joe
Even thou佢地又分又合但midnight都仲有首sweet nothing
今次以為成隻album都係講Joe多 點知唔係
同MH一齊得嗰一陣值唔值咁多首歌為賦新詩強說愁咁
要將Joe納入固定班底添啦champagne problems, coney island 真係冇得輸
成日自得M 好核突 值咁多歌咩
同感 有好幾首都太似
加上個人嘛嘛地好哀怨既曲風
無左個種好有共鳴既感覺
另外有幾首都好明顯訴苦/呻緊既feel
Back to The Department tonight at 8pm ET to have a board meeting for a music video premiere
呢隻碟同midnights差好遠,首首聽落都差唔多feel,真係more like poets than songs
好多首都好鍾意
今次多返好多drums.. 邊度似midnights明明就係似1989 d vault songs
Fortnight music video is now out! Watch for yourself on Youtube!

https://youtu.be/q3zqJs7JUCQ?feature=shared
開始loop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞