[Mouse] 有冇邊隻mouser有MX Master 3S咁嘅function又有埋巨集呢 ???

5 回覆
3 Like 2 Dislike
Logi記隻MX Master 3S套software D function真係好用, 以日用黎講Logi記隻MX Master 3S真係無得輸
可以by application咁做setup, office browser之類日用野都有晒pre-default setup, 用落係好舒服

當去到要打機玩R6S依D FPS game嘅時候其實都無咩問題, 但係我玩FF14想set好巨集自動出技佢就做唔到

Keyborad都係用緊Logi記G913 TKL, 張台唔夠大要用TKL版, 自定鍵鍵得番F1-F12, 而且佢G系個套software又唔識by application咁自動switch, 她難用keyborad黎做巨集鍵
搞到依家要放2隻mouse係到, 打機就用隻G502, 唔打機就用Master 3

有冇邊隻mouse可以有MX Master 3咁好嘅日用性同時又可以for到打機用呢
放2隻mouse係到真係有D阻訂
1. MX系LOGI OPTIONS + Smart Actions

2. G HUB set專屬profile,可以set唔同game行唔同profile
一入game就識自動轉
但係G hub淨係針對到game, 我想一隻mouse可以兼顧打機同日用
1. MX系LOGI OPTIONS + Smart Actions

其實直接用AutoHotkey咪得
外國玩MMORPG最多人用其實不嬲都係AutoHotkey
Macro呢d野邊洗比硬件綁死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞