揸車比人撞根本就無得賺

83 回覆
124 Like 5 Dislike
試過比人撞,都有人教我咁做

但係我覺得,如果你無lala空白左兩年,會唔會影響左第時搵工或者依家份工?
Hello黎生

受傷拎假都驚影響份工
之前俾部小路出大路既濕鳩撞 淨係等上庭 判對家老不入得都要等一年
連埋PI 又要等半年至九個月
你真係無兩年都唔洗旨意會派彩
一律建議扣5分
頸唔識痛?自己google下証狀咪有錢收
唔係喎,我同事早排比條傻仔揩左下,泵把有條髮絲花痕,執兩千喎
仲未計放部車出去下手要大驗你由頭輸到尾
睇車上有幾多人
如果有三四個人,輕輕hi親下,個個頸痛頭痛睇幾次物理心理治療請幾日病假
加上架車錢七唔整番
都可以幾和味
仆街 今日燈位都俾人撞
條頸有無痛呀
試過收對方7000 之後用立時新捽甩就算
唔完美但可接受
有撚用,我上年比人撞到入左深切,到而家一年多d了,對家又未判,判完先開始claim ,有得攞不論過失聽落好似好爽呀,10萬多d,不過遲d claim到錢要還比佢。而家日日活動得耐就周身痛,e生都唔知咩事,物理治療又冇用,等緊claim保險又唔返得工,就算返啲出現金嘅工又週身痛又辛苦,大佬,喺屋企抖都要開支架嘛,一個月當你洗一萬,一年都12啦,假設我抖2年都24,個個月燒銀紙生活
外人聽落第時claim返一百幾十好似好爽咁,有苦自己知
佢講緊係冇事扮傷呃保險,當保險公仔係傻仔任佢呃咁
食你老母咩傻閪 乞衣唔好渣車啦
係外國試過 收左幾千蚊
咁嬲做咩?
你比人claim過?
揸得小心啲咪唔洗驚呢啲囉

利申無食過人
好彩係渣左九年車都冇撞過
不過覺得香港呢個風氣好撚差
好睇撞成點同對家態度
揸車被人撞
你麻煩d 撞車黨喎
一年多啲都未判好似誇張左啲喎
最少都有個期啦
我都係一年都未判
條友第一堂唔認,因為律政司告老危導致他人嚴重受傷,條罪最少坐18個月,佢老西都打嫁喇
唔係d燶閪牛肺車,部車起碼都2-30個啦
依家人人買車都搵hkmi果d驗
就算係自己無辜比人撞又點
到時計折舊同意外車都慘啦
比你自己驗到人部車撞過買都要諗諗先
一係就劈人一頸血
一係就直接睇其他盤
到你留番自己揸唔賣
心入邊點都有條刺
同埋整番都未必還原到之前既狀態

話有賺果d除非你揸部牛肺比飲左酒既楊明撞啦
因為講得最多嗰啲咩撞車收錢嘅,一般都係冇錢冇牌既人
啲人又窮又懶成日幻想可以坐喺度收錢
職業司機另計,人地日揸夜揸識計數
你可以問vw post果幾件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞