香港經濟四大支柱仆直?

158 回覆
810 Like 16 Dislike
金融業 : 其他股市創過新高, 現時得萬六﹨七, IPO跌到第十位
物流業 : 港口貨櫃吞吐量,首度跌出全球十大
旅遊業 : 窮遊特種兵佔多, 每人平均消費2﹨3百蚊
工商業支援及專業服務業 : 外資公司裁減大量人手或總部搬去新加坡
未計樓市, 撤辣後量升價跌
樓主準備好走佬未
唱衰香港監禁10年起跳
有咩所謂 最緊要係安全
呢四大行業都賺夠啦,係時候比其他行業賺吓
而家有國家安全四大支柱就得啦

國安法
23條
國安教育
反駁隊
國家安全四大台柱
打咭強
港大美女
反駁國
龍蝦山
新4大

國安法
23條
愛國者治港
由治及興

新四大支柱
空運 (未收皮)
燒賣魚蛋 (20蚊4粒都好多人排隊)
國際慈善中心 (主力支援天龍人)
盛事之都 (有alira)
成街乞兒就最安全嘛
做垃圾之都係咁上下啦,最緊要安全!啲官就升官發財,平民就死捱爛捱食都無啖好食仲要講乜撚嘢環保,放工仲要為垃圾煩要點包先洗少啲,食完飯就睇埋啲畜奴電視台節目,不斷循環廢老引以為傲畜奴金曲,再唔係睇啲一成不變炒襲日韓港劇!潛移默化愛國意識!
總之中國香港保險雞鴨一日有得賣屎忽請高才通serve大陸恩客走資洗黑錢,未俾人call loan全家跳樓唔死半身不遂我都唔信經濟有事
走資賣國破壞國家金融市場,23條應該要搞搞班家禽
保誠去年壽險保費等值年銷售額按年增3倍 内地客均保費較疫前翻倍
https://std.stheadline.com/realtime/article/1989514/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E9%87%91%E8%9E%8D-%E4%BF%9D%E8%AA%A0%E5%8E%BB%E5%B9%B4%E5%A3%BD%E9%9A%AA%E4%BF%9D%E8%B2%BB%E7%AD%89%E5%80%BC%E5%B9%B4%E9%8A%B7%E5%94%AE%E9%A1%8D%E6%8C%89%E5%B9%B4%E5%A2%9E3%E5%80%8D-%E5%86%85%E5%9C%B0%E5%AE%A2%E5%9D%87%E4%BF%9D%E8%B2%BB%E8%BC%83%E7%96%AB%E5%89%8D%E7%BF%BB%E5%80%8D
你以為冇人知你想講乜?
唔好再唱衰否則有排你坐
全部有數據冇得呃,大家好快就知
仲有航空呢
留港值
由治及興
冇野仆直
經濟差小小唔會餓死既
經濟四大支柱係
- 國家安全法
- 廿三條立法
- 數據安全法
- 網絡安全法
政府仍需努力
你太悲觀
以前唔係叫6大產業咩?仲有兩大係咩?
唱衰香港即係唱衰中國喎
10年夠唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞