多倫多生活討論區 102

628 回覆
2 Like 3 Dislike
黎多倫多咩? 會聽初音但應該唔會去演唱會聽演唱會就係想聽raw嘅聲音
4000你去做定期 4%一年
都有百幾蚊加紙了
咁計都可以當你每個月俾人收緊差唔多十蚊加紙月費
仲要未計好多加拿大人都係living paycheck to paycheck
有時諗野唔係淨係諗自己
5月16號多倫多我已經買咗飛
想感受下打下call
VS要加紙平先抵玩
呢排見計晒差價同手續費去返5.80都用返張local廢卡算
點會
淨係level 1 guru個回贈都已經夠cover晒手續費加差價有突,加埋賞世界同周不時做promotion,加拿大無一張卡好用過佢
有賞世界promo都抵玩
我5.90-6都會用
但係佢呢半年都係得返GURU
就算得guru都贏曬所有卡,total 6.6% - 2%手續費加差價都有4.6%回贈,你加拿大有邊張信用卡做到而唔駛年費?

都未計哩個只係level 1, 上到level 3 重有成6%

根本加拿大啲信用卡優惠就垃圾到痴線,唔係焗住要儲credit score都唔會用
CIBC有張無年費grocery有2%叫好少少囉
我張廢卡得1%, 真係加紙升返先會拎出嚟用下
無人逼你用
唔想用可以唔用
你錯晒重點
Rogers 無年費果張master 買乜都2%
而家啲plan唔係平咗咩?
我見近排啲上台推廣 Data多咗 價錢好似同上年Black Friday差唔多?
Yorkdale 同 Vaughan Mills都唔係CF
LCBO就係嘅
買文具仲有Walmart 或者Amazon買 不過都係少選擇
好耐以前有間叫Grand and Toy 不過冇曬門市 而家只做商業客戶
我都唔明點解呢度文具係冇小店
照報啦
加豬,冇人敢反抗
吹咩
咁既質素都叫金融中心
RBC無minimum
明明仲有Oxford
STC, Square One, Yorkdale, Upper Canada 都係佢地既
有小店,不過都淨係做b2b
我公司未轉去grand & toy前就係幫襯一間小店
要月費
HSBC Student>RBC Student無
我淨係擺100蚊喺度都得

不過SP到期佢又開始收月費嘅我即CUT

https://www.rbcroyalbank.com/accounts/value-program.html

用咗RBC 1x年,$1月費都無俾過
自欺欺人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞