有無人喺英國做緊angard散工

15 回覆
0 Like 5 Dislike
之前做緊份最低工資10.42既閪工,
見郵局多30%就過完年報咗名,
半個月前先叫我上完induction,
兩個禮拜以嚟一個日頭時間既shift都無,
(佢個招聘頁係話6-14, 14-22, 22-6分3更)
最早都17點開工, 咁都算, 照報名,
8號開始到今日, 都係得4日有派更, ,
通頂更00-06會多啲, 但係我無報過,
17點個更, 次次都係30秒內覆佢, 但無一次開到工,
睇email啲員工名全部都係印狗嚟,
間嘢係咪排擠華人, 係我就搵返原本間agent做11.44算,
咁唔滿意咪返大灣區囉,嘈

離開左香港淪陷區
有自由就應該感恩, 更數只係bonus
搵笨完全搶唔到更。
之後1個月都無番過會有個人打黎扮關心問你做咩唔番工,講完情況都無變過。
有試下向佢投訴小下間西agent
咁間嘢成日響啲FB 平台出POST話要人係做乜鳩
睇嚟真係疊埋心水搵其他算
要你資料拎黎賣
印度人好團結,有嘢一定益自己友先(因為可以走糧)
團結到唔出糧走數都得?唔使養家?
慢慢拖,最後點我就唔知,因為果班人最後已經唔再返
華人會唔會走數?上次去佢出咗一個鐘糧俾我,如果來回坐uber 計,就連車錢都唔夠
你坐uber返工
點知會唔會走數,咩人都有
英國做基層工真係好靠人脈,識條中東友做垃圾車,都係朋友介紹,人工好,工時又短,又唔辛苦
唔係啦,如果咋,之前mot 到期有開過個app 望下,一程都16-17
直接係官網apply定點?
咪係,做狗都要感恩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞