「東張西望」紋身低賤外賣仔係某中上豪宅比女住戶襲擊!!

183 回覆
9 Like 96 Dislike
加上啲保安處理得唔好
但要1樓開門喎、唔係自己禁lift
啲公屋白卡連登仔識條撚咩
都係要保安拍卡/開掣,佢冇保安幫,佢上唔到住戶樓層

即係佢點都要上6樓,唔搭lift搵你阿媽咩佢上去?
咁連ca都做唔到又有幾賤?
弱智仔 1樓係開門唔係登記
你係咪未去過私樓
開升降機大堂度門呀公屋仔
1樓call保安係開門俾你入去上6樓登記
1樓上6樓根本唔需要人批准 入住戶樓層先需要

我送慣啲新樓都係咁 係啲公屋仔先唔知私樓點運作
叫外賣師登記好似殺佢全家咁
最鍾意放低張卡就衝上樓
其實個重點都係拗外賣員有無喺1樓㩒對講機先入去姐
我假設1樓真係有個"訪客登記需知"有寫呢個動作
但以我經驗, 呢個指引類似係"請貨/外賣人士請按對講機,職員會為你開門, 然後請上6樓登記"

咁個問題就黎啦,究竟按對講機係必須要做? 定係一個教學,基於無其他住客情況下,教你點樣開門,然後上六樓登記? 而上六樓登記先係必須?

我諗有經驗嘅人都知道係後者,只係教你點樣開門,如果咁嚴密嘅住宅,一係喺1樓有另一重關卡有個職員守住,一係按對講機果陣要報埋咩單位。但你睇下管理處個回應
"需先按對講機XXXX,待XXXXX開門後方能進入大堂"
完全無提係"確認身份', "認證字眼",擺明係幫番個住客,曲解原意,講成按對講機係登記/保安流程嘅一部份。

啲保安慢慢登記你唔好嫌送得慢咪得囉
如果喺1/F打電話給保安開門係一個保安流程,咁呢個保安流程嘅保安作用係zero。

係都幾on 9
呢個post睇到香港幾撚多賤種
唔知果D畜牲係咪仲讀緊書覺得自己第日一定係人中之龍
咪猩香港人佢地仲有得用族內歧視黎保護,但實際佢地已經扭轉為特權階級,呢點比黑人仲癲
Ivy
lm等睇你表演
點解 d 外賣仔成日以為自己送外賣大晒
乜都有特權

大佬...你公司要你趕單唔關人事嫁喎
你就可以違反交通法例
所有唔係比單車行嘅路都要比人行?
人地要登記嘅. 你就送外賣大晒唔使登記
喺康城送外賣預咗俾啲住萬零蚊呎樓嘅高成數按揭中產(自稱)狗眼看人低
有冇諗個本身就係冇意義

等同於叫你用手開門

你最終要去六樓登記就得
嚴格嚟講一樓上六樓都要人批準,因為度門要call保安幫你開

但就算你喺一樓係偷雞跟人尾入,上到六樓咪又係登記先上到住戶度,所以call保安開門呢度真係有啲多餘
本身都八達通入閘,唔係應該有晒登記啦咩,同埋最多咪又係去到6樓
都唔知條女驚乜
啲戇鳩保安又陪條傻閪一齊發雞瘟
你嚟到就好息事寧人,1個帶個外賣仔上6樓,1個留喺度安撫個傻閪咪算囉,喺度唔知做乜鳩仲推跌人哋個外賣
咁大支嘢就以後唔俾呢個屋苑嘅人食外賣啦
送個外賣都咁撚煩佢個客自己落黎囉啦
仲有d痴撚線住客
白卡婆 住個爛鬼首都扮上菜
我唔係做開康城都會特登入去幫啲住客加料
咁嗌外賣條友都係無辜嘅,如果係我個外賣俾個白卡鄰居搞到冇得食,一定嬲到仆街
嗰啲白卡婆咁尊貴應該唔食外賣,人哋想去登記處都驚人唔知謀到佢啲咩,何況公開自己地址俾人上嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞