張敬軒 HINS (152) 幾時找第一季內發行全新專輯筆數?

385 回覆
10 Like 4 Dislike
我有種感覺係皇帝唔急太監急咁
唔想佢失信於人
臨近年尾先追成績同樓下d保安就臨到新年就講哂早晨無乜分別
都幾感慨
最近喺度look返以前同其他 fanspage嘅對話,join過嘅giveaway,發現好多都已經摺咗,成個acc唔見咗。
睇翻自己review呢幾年追阿軒嘅心態,都轉咗好多。由好鍾意好想係咁見再到依家精神支持,冇咩心再去所謂追。
唔知係我變咗,定係成個fans風氣唔同,或者而家嘅阿軒比起我一開始認識有出入哩?
失信係另一回事
主要係佢出道廿幾年 音樂方面咩都做過晒 而家咁樣好合理
有咩合唔合理?
公平競爭有咩咁唔合理?
照你咁講 全世界40歲啲人應該全部退休
成班老屎忽喺度阻住個地球轉阻住零零後上位好唔合理啦
會唔會只係個 page 改咗 ID
後面嗰啲你自己講 我冇講過
總之做人去到佢呢個心態你就明
應該唔係啦,撳返去嗰個dm係顯示Instagram user成個Account冇咗
你唔係佢憑咩代表佢講嘢
最撚憎你呢啲扮撚曬智者嘅老屎忽口吻
算啦你快啲退休啦
唔好阻住個地球轉阻住我上位啊
People Come People Go
我都諗返我幾時開始冇咗想追嘅心態
而家hcfc啲event我買唔到/抽唔到都霸就
完全冇哂嬲嘅情緒
可能部分都關我自己情緒事
我唔係變咗唔鍾意佢,碌ig睇到佢個靚樣仍然會心心眼,見到有人誤會佢依然會內心激動咁幫佢平反,個心依然好著緊佢所有嘢
我喺度成日話佢走數唔係為我自己想聽新歌新碟,當然我真係期待咗好耐
而係驚佢失誠信,影響啲人對佢觀感
呢幾年佢講寫歌出碟講咗幾多次?
不斷嘅期望同失望來來回回令人好攰
我諗追到放棄係因為呢種攰,心諗你出咗碟先搞其他嘢啦
有時我寧願佢好似林仔咁專注摺埋搞音樂
搞掂隻碟先出嚟開演唱會
呢幾年不斷重重複複咁開演唱會、出十萬個廣告、event,唔好話俾我聽佢仲有工餘時間仲有精力做音樂
捱到副偈壞哂錄出嚟嘅音會好得去邊?又技術打救?
講真等咗咁耐唔想失望
同埋我真係好care佢有啲心態嘅改變,會prioritise 咗人哋嘅感受先到自己,成日覺得唔知除咗佢受仔、享受世界、世一同某班fans影響佢之外仲有冇其他人影響佢,我真係好重視佢係咪做緊自己
佢公司咁商業唔會比佢抖,之前簽佢投資咁多錢喺佢身上,一定要幫返公司賺錢,唔可能同獨立歌手去比
唯一好係唔使上大陸,叫做做嘅嘢都decent, 你睇一姐喺蛋地位咁高上到上面,都要直播帶貨同拍好多奇怪綜藝節目,食豬糧
出碟我覺得佢今年會出到嘅,但真係要慢慢等
你收收皮先
次次入嚟都屈佢唔玩頒獎禮
你哋鬧還鬧
講真今年已經接少咗好多公開活動啦
佢自己出唔到歌
唔好賴晒落經理人
3day pass好似幾抵玩成個陣容好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞