「田雞」反駁陳穎欣指電影發展基金資助「軟對抗」:「拍宣傳片,政府拍、香港電台拍教育電視咪得囉!」

209 回覆
652 Like 7 Dislike
田雞你仆今次仆街了
受人錢財替人消災,收咗人錢唔做嘢,仲喺度講歪理
條白痴婆乜柒都唔識扮代表,套戲嘅劇本取材好明顯係影射港英餘孽投誠民主黨,陳方安生大佬方曼生牽涉嗰單離奇命案。懷疑權貴包庇,隱藏事實,惘顧法紀。
政治上嚟講,抽出敵人家人醜陋往事,絕對政治正確。
反駁隊係邊?
工聯會啲垃圾係咁架啦
工亂會只係識暴力同破壞,睇翻以前67暴動就知啦,唔好睇小佢地。
喜劇之王入面仲係做人條𡃁.估唔到現實係田雞照住佢.
拿拿拿,唔該俾啲尊重呀,為国家名義可以去殺人放火放炸彈,呢啲叫敢作敢為!
体制內嘅人要用你做政治籌碼邊有得頂
而且新香港投票率得20-30%啲人梗係要掘啲嘢搞嚟攞分
又政治化d野
師兄心水清
議員真易做
田雞唔惹少,今次阿姐惹錯人。
呢條囡係咁玩分化,就圍起火頭,真係好想上位
如果真係咁易,反黑2就唔會拍唔成
喺支那講真話?
總之戲入面有跪頸嘅一律令佢諗起2019 啦
無得解,佢性格係咁
強烈建議香港淨係可以拍樣板戲
佢咁講已經違反咗毛澤東對文藝既定性. 真係可以拉得
再唔出聲成個行業真正死亡,我一定唔會比錢睇宣傳片
陳穎欣除左諗擦鞋,仲識做啲乜實事
田雞,你好自為之
拍宣傳片點都唔夠中國嚟
使鬼搵香港(包括新香港)班後生咩?
中國邊戲掂嘅就拎上香港播
搵工聯會、民建聯甚至左派學校包場迫人去睇票房保證過億

不過到時真係冇港產片,連合拍都冇,全部清一色樣板戲,睇嚟嘥時間。
香港要由多元社會,變成只可以得一種聲音既社會
否則香港就會好似西方社會咁,乜都要講包容,大家想見到香港變到西方國家咁嗎?
經過政府多年嘅努力,香港差唔多達成呢個目標,唔可以俾呢一小撮人破壞咁多年嘅成果
只得一種戲,同百花齊放比,如果對國安有威脅,就算只得萬份一既機會,都一定係國安行先,有國先有家,絕對唔可以俾佢百花齊放影響國家安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞