星星師傅又大戰鮑汁佬

101 回覆
161 Like 7 Dislike
https://youtu.be/Ffa4S_W3RIQ?si=KAsUkcps2LF3dUjN兩個鐘頭前牙好出條片
封面寫好食過牛河

相隔一個鐘後星星即刻出條乾炒牛河片
https://youtu.be/aE1ObzEWSEo?si=1ho-S1jgZkarB27c
有印象佢哋兩個已經唔係第一次咁
單單打打咁
原來係兩個人黎。。。屌成日以為同一個人
只撐星星師傅 媽的貢丸!
就咁睇Very good 好流下 唔明點解咁多subs 係整色整色外表靚

星星炒依碟嘢靠得住 連我依個乾牛河超級愛好者覺得正
星星未紅時好睇d,而家做左kol咁又旅遊又評論大佬佢本身講野又唔係叻詞不達意咁專心拍返煮野片好過啦。佢手野只係茶記廚房佬水平但勝在冇咩花臣岩哂c9
兩件垃圾都係一樣,有咩好爭?
中肯 佢茶記嘢係okay但係瓣數太窄
屌佢老味睇佢整燒汁鰻魚就知佢鳩整
不過講煮餸係好易玩到冇題材
佢肯托闊下d 主題其實都係好事
星星咪又系過期老mk一名
啲emoji
究竟點解佢可以煮乜柒都落啲鮑魚汁先!
好明顯星星屌打,夠乾身,河粉炒到ddd燶邊,夠哂鑊氣
一個鐘出到片都幾撚癲
呀好73萬位訂閱者
兩條片都係睇到thumbnail就唔開胃
隔一排就返煮舊送
前排癲到凍檸茶都囉出黎講
老老實實
星星搵咁多錢 不如認認真真學下煮外國菜 再開條line教西餐啦
其實茶餐廳廚房佬嘅手勢已經好足夠
如果個個c9 都學到果個水平已經超曬班
淨低嘅就係點樣係食材食譜上突破

而且茶記菜本來就係簡化版西菜
要由茶記手勢改上去都唔會好難
到最後home chef都係睇用幾多時間心機價錢
同出嚟個味道賣相效果做個平衡
真,我好想睇中菜師傅去學西廚,睇吓有乜衝擊

中廚淨係見黃亞保好似對西菜有啲研究,有冇其他?
剩係色水都係星星師傅個碟吸引D啦
話人辭不達意之前不如你自己加返d標點先
Very good 跟住星星黎煮好耐
拍片剪片都趕唔切啦 一粒鐘 仲要準備食材
鮑汁佬我以前都有睇
不過有一日睇到個youtube app俾佢洗版
譬如人地蒸魚 佢就貼返幾條蒸魚片
人地炸嘢 佢又貼返幾條炸嘢片
之後unsub咗佢
有時佢太癲拍片整蛋治都話咩野竅門, 頂! 味又係落油炒蛋9up一輪. 感覺佢而家出d片係為左view數賺錢所以乜9都拍. 佢開頭果時真係有heart好多.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞