屋宇署驗樓錦囊App年花32萬維護 一年僅增200次下載

39 回覆
15 Like 3 Dislike
咁講講下突然覺得未來係無裝app 概念
全部程式同app 淨係講介面同permission, 一ok 就用到,部機得返個moon
1. 令到佢個app喺你手機主頁出現,即係好似以前會叫你加個網站入我的最愛咁,如果只係用網頁版,用家唔會成日記起佢
其次,如果唔熄通知,啲app仲會自己彈廣告通知

2. 係得狗疤先至咁on9,然後如果改咗道或者搬咗站,啲狗疤fans就會話app有通告點解唔睇
屌你老母del撚哂個app啲廣告先至好叫人上去睇通告啦,成日彈咩B9去香園圍,屌你關我撚事咩,改道搬站又唔會咁隆重其事通知,正常人都會用其他app睇到站時間啦
1. 想人成日用呢樣當然明白佢想咁,但實際根本做唔到個效果,唔會因為裝咗個app就成日用

我依家係盡量都唔裝app, 有m web就用m web
全世界都知香港首席大水魚係邊條啦
好心啦 人哋 醒目玩 都5億 ,32萬小case
一間公司包左十隻app
外判左未另一間公司 分20%俾佢啊
咁睇安心出殯可能係香港開埠以黎最多人下載既政府apps
另類利益輸送
人人有工開
下手唔renew contract咪得
錢已袋理撚得你 又唔係自己錢
都養唔起十個香港公安
一個man year 左右,計埋湊客bid tender 嘅成本,真係搵個fresh grad 做都可能唔夠。
每年都批budget 都要洗哂佢 上面要做d smart 好過私人公司R錢R到狗咁… 唔做又話HK no IT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞