[威士忌32]去威士忌酒展都飲到窮

115 回覆
2 Like 0 Dislike
冇,好似上面果位去山崎要俾錢個bar就有
Tour飲呢啲
白州tour 完左係有一支700ml 12比你買,nas就出面store自己拎。山崎tour 先係完左得nas 一支700ml比你買。

真心想享受下酒廠嘅氣味就去白州啦。白州有feel 好多。

上次去因為塞車 報左tour 都去唔到
YouTube有大把片教你分老麥真假

whisky fes酒list已出
Smws 好似會岀komagatake
支野5年☕️

飲過支3年smws 155.4, 完全似飲果汁多過似飲whisky
Komagatake應該冇咩可能高年份到

同埋見佢難得有岀日本distillery 想試試
去得呢啲就真係只可以揀罕有款貴野黎飲,基本款近近地深圳酒展唔洗錢任飲當香港人on9
komagatake 其實夠10年 2011復產
不過唔知點解佢release d單桶未見過超過8年
whiskylive就入門款任飲了
我就係覺得佢應該想等到遲啲一野岀枝>15年, 點會益協會
唔好講協會啦
仲要呢加個協會你估以前個日協咩
坐車去難唔難
個營銷咁都得,都變相話比大家聽,真係有人會買
睇客群,有啲人真係唔會care個$1000差價

早一年幾多納貴到不得了嘅時候,見過有人話新多納18 $2800好似幾抵,然而頁頭嘅酒舖個期只係賣緊$18xx,對佢地嚟講最緊要就手,唔洗格價,最緊要係真酒
有JR有私鐵到,好易
駒之岳同津貫的確唔錯
平客唔理啦
正如macallan 擺art bessel

你班窮撚飲500蚊支mac12都仲要格10蚊價 唔係佢target顧客

好似係

津貫我覺得日威中算好飲
普通款飲落唔會好新,有少少coastal feel
飲過單桶sherry peat幾成熟
真野唔好拎出嚟講
推下post先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞