[時時如意超超比] 四月二十日田草十場賽日討論區 I

924 回覆
2 Like 3 Dislike
Yulong第一隻香港馬估唔到係取消登記收場
潘頓談及這匹來自愛爾蘭的佳駟時表示:「馬兒一如往常,做對了所有要求。牠快跑上前,樂在其中,試閘後狀況良佳。」
J419 BEAUTY INVINCIBLE 美麗喜悅
(AUS) 3 b g ISG
I Am Invincible (AUS) - Lipari (AUS) by Redoute's Choice (AUS) (---)
馬主 : Eleanor Kwok Law Kwai Chun 郭羅桂珍
練馬師 : A S Cruz 告東尼
而「北橋」於2月曾遠征卡塔爾,在三級賽酋長錦標(2400米)以第四名過終點,表現不俗,香港代表「將王」則緊隨其後以第五名衝線,「北橋」該仗的演出証明即使身處全新環境,馬兒在陣上仍能發揮出本身應有水準。

「北橋」這匹六歲雄馬出自曾在港三勝一級賽的出色種馬「滿樂時」,我認為大家不宜過份低估其機會,此駒在4月28日這項沙田大賽中,或會是其一突擊分子。

https://campaigns.hkjc.com/racing-event-hub-champions-day/ch/experts/japanese-team-for-2024-fwd-champions-day?b_cid=EWRHRFC__

無所謂啦
唔加25點跑qe 2
唔通真係跑二班咩
依隻譽滿杜拜都唔知過唔過到
昇瀧駒上次全日不利放頭都做到呢個時間
聽日加2磅會贏幾多個馬位
呢隻就算啦 都睇到盡 咪一隻普通G2/G3馬
R9 超超比 (Machico)

始終覺得打吡個場係強組賽績,佢個第四都追返唔少,今次跑返二班應該點都夠班跑,呢排又有雨,場地淋返少少,可能都比較適合呢啲跑開谷草嘅馬
R5 活力多多(俊歡騰)

上場夜泥直路入面蝕左都追得幾好,今場預計有啲步速應該啱發揮
中華叻叻
支持超超比
而且步速唔慢,應該有利佢段上
R7 勤德威力(嘉殷點睇)

比起季初已經減咗10分
同場一二號馬個檔都唔太好
今次呢隻抽個內檔
望就望潘大人畀多兩錢肉緊
R2 龍城金將 (Poom)
幾場都係輸3到4個馬位
再扣2分到全場最輕磅應該有啲so嘅
周容唔會等到落五班大熱先去嘅
四班去到就去
R1 麒麟(軼軼去偷歡)
同程長期識追 配kc都係熟手
11檔好過內檔 焗住留後爆一段
R4還看今朝(貓)
落班強配布文 仲要有課閘
3班應該好多人追到損手爛腳 包括我
睇下聽日有無得還比大家
R5 客家之光 (恭敬不如藏拙)
上次賽前試閘已經由鍾易禮去試兼一放帶到
換埋配備有變數
R8 愛馬善 (wemby)

今次換田雞 季內3個第2 + 2個第3 欠缺運氣
雖然未能取得頭馬
但升上3班後證明已有能力站穩
今場對手唔係話太強 排中檔
睇下可唔可以守個靚位 最後衝贏
少少擔心上場佢跟個超級步速打到尾會好傷
R1 美滿星雲(周俊樂)
已經減到上次贏馬分數,呢場冇乜放頭馬,佢自己放賺形勢
R5 勝利同盟 (大腸)

上季試過濕泥上名 血統上泥地不成問題 上場谷草蝕步速+入面不利地都有追下 預計今場有步速可以追
世紀最強組呢場都無可以退役
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞