日本豐後水道發生6.6級強烈地震 九州、四國、中國地區受影響震度達6弱!

187 回覆
49 Like 7 Dislike
不過,Tatsuki事後卻表示,她書中描述的大地震可能並不是311大地震,她解釋,當日發的是夢中夢,而她在那場預知夢中穿著短袖衫褲,與初春發生的地震時間點不同,夢中所見的海嘯,也比311地震造成的海嘯高很多,因此相信夢境與2025年大災難有關。而漫畫封面出現2011年3月11日,是因為她在出版漫畫前經常看到這組數字,於是就將這組數字寫在封面上,而這個安排是算是「預言」了311大地震這場災難。

Source:
作者自己都唔信喎,你信咗啲咩

呢到直頭咁講:
不過也有日本的考究指出,所謂311預言,僅是單行本封面所畫的數張「夢日記、夢的記錄」頁面雖然有寫明「2011年3月有大災難」;而實際上在該書中,並未有就「2011年3月的災難」或相關的夢境有任何記述。

原文網址: 日本地震|傳奇漫畫早24年預言311震災、2025亞洲浩劫香港有份? | 香港01 https://www.hk01.com/article/978100?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
中國自古以來就係日本領土
做埋翻譯咁好服務
好過個啲拎黎玩狼來了既鄉下地方
佢話唔係夢到311,佢咁講係想remind大災難仲未黎,要大家做好準備2025個大災難,佢唔係否認自己預言唔中
咁佢睇到20110311數字都係佢本事,寫埋落封面中咗又唔計?
成個日本都會有地震
轉行程有撚用
驚就唔好去
個作者自己根本無預言過311個日有災難 佢自己都否認佢本書寫個個夢境係講緊311大地震
本書內容無提過,而封面寫311日期係佢自覺成日睇到呢組日期先寫係封面

咁何來咩中唔中同咩本事? 你唔好話係負責編輯同排版本事? 拍板個封面咁出版

仲有提咩醒2025大災難 講到真係篤定發生咁,你睇睇上面有啲link所佢講隻咩大地震完 日本台灣香港菲律賓連成一塊係幾唔符合現代科學知識

呢啲咩預言,睇完咪算,真係會信佢咩本事又咩中
陳雲咁老師又中咩
當本野真係聖書咁
個水平同認真看待印度神童鳩噏一樣
分別係日本呢個出咗書,其實欣賞下佢啲畫同當小說睇下咪算,真係認真信佢啲預言,咁仲駛有地球科學、地質學個啲研究地震咩
小粉紅視角:中國係我地用嘅,日本憑咩改自己地方做中國呀?改名!
無所謂啦
都冚球剷
咁唔同既,唔同地點震感危險性都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞