揭尾故 - 無頭車禍

132 回覆
1 Like 41 Dislike
一條筆直嘅馬路兩端有兩架車,各有一具無頭屍體係車內。點解?
如眼睛可分對或錯 這麼一瞬間看清楚我麼?
你食屎撈唔撈飯?
有代號 A, B, C 的三位神祇,只知祂們名為「真實、虛謊、任性」,但不知哪個代號屬哪個名字。真實之神只說真話,虛謊之神只說假話,而任性之神會隨意說真話或假話。你的任務是利用三條是非題,找出 A, B, C 的身份,但每次只能向一位神祇發問。神祇們都懂得你的語言[註 1],但只會用祂們的語言回答 "da" 或 "ja"。這兩種回答,一個解「是」,一個解「否」,但你不知道哪個回答是哪個意思。
男人點咗碗湯,飲咗一啖覺得唔夠鹹,落咗好多鹽,攪拌之後發現入面有隻死烏蠅,要求侍應換過碗。換咗之後男人食第二啖,發現比第一啖鹹好多,得知侍應根本冇換過新一碗畀佢,因為如果重新整過應該同第一啖一樣味,所以好嬲

…..好無聊 又冇特別野
呢個問題聽落好似一個謎語。答案可能係:呢兩架車係喺一場車禍中相撞,而且撞擊嘅力量好大,導致兩個司機嘅頭部都被割斷。不過,如果呢個係一個謎語或者笑話,噉答案可能會有啲幽默或者意想不到嘅轉折。例如,可能會話係因為呢兩架車係遙控車,所以車內嘅「無頭屍體」其實係玩具人偶。不過,如果係真實事件,噉就應該要報警處理,唔應該作為笑話嚟講。安全第一,記住要小心駕駛!
呢個謎語係一個有趣嘅謎語,但係答案係比較詭異嘅。答案係:佢哋係一對麻雀,而唔係人。 麻雀係無頭嘅,所以佢哋係無頭屍體。而佢哋係車內,係因為麻雀喜歡躲喺暗處,所以佢哋選擇喺車內停留。咁樣就解釋咗點解有兩架車同兩具無頭屍體。😄
其實係Tesla FSD update 左
抱歉,我之前嘅回答唔正確。呢個謎語嘅正確答案係:因為呢兩架車係消防車,而車內嘅無頭屍體其實係消防喉。在粵語中,“消防喉”(fire hose)的發音與“無頭屍體”(headless corpse)相似,所以呢個謎語係一個語言遊戲。希望呢次嘅答案可以令你滿意!
現場係有發生過車禍?
現場唔止兩個人?
兩個死者都係各自部車嘅司機?
兩個死者喺未上車之前經已離世?
兩個死者喺上左車之後先過身?
兩個死者都係因為車禍而喪生?

chat GPT好廢,今晚put MSFT 同 NVDA先
1.是
2.否
3.是
4.否
5.是
6.是
兩位死者都係因為車禍先冇左個頭?
個頭飛左出去?

車禍係咪蓄意發生?
兩架車不是面對面的?
有樣實體嘅物件曾經連住左兩架車?
如果有嘅話就係呢樣物件搞到兩個人無撚左個頭?
兩個司機駕駛電單車, 被鋼線界頸
答案一律係李斯
輕鬆 多謝大家
1.如果係指車禍結束後嘅情況,兩架車相隔約二百米,車頭向不同方向
2.否
今晚牛市?
聽朝答你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞