一人一條窮撚專用巴士線

262 回覆
203 Like 23 Dislike
成日未到大隧頂閘
明明是旦搵架去到彩虹已經有得轉上去
如果252都叫有錢佬線嘅話

咁呢個世界應該冇窮撚
所以屎水啲市區線咪冇錢賺囉

有錢做咩同你迫巴士?
agger

102其實乜人都有
因為北角炮台山上車去旺角,佢係爽過地鐵
有位坐又唔使轉車
大圍搭去河畔朋友屋企
點知見到成班柒頭阿婆
又唔係咁講呀 中環都有啲特快巴士去西環
235都係
本身條路多燈都算
成車廢老MK共冶一爐
仲要逼到成日頂閘
252好多地盤工人搭一放工就打爆部車
以A47X為例,如果嗰班車要入白石角,我寧願坐E41, 入白石角仲慢過入後勤區。
彩雲三順
校巴嚟
Cut到九巴都想cut啦,佢不知幾想將班人upgrade晒上2F
214人哋係通勤特快,重點線嚟
有米洗𠹌坐巴士,呢個post真係多舊魚
屯門又點少得61X、66X、60M、58M呢啲
九巴38 42c都唔係上級真係睇唔過眼
往來兩大工廠區同公屋區又多地盤裝修泥工佬搭。聽粗口聽到落車係最低消費。繁時好彩嘅仲聽到幾個成身臭汗味嘅雞蟲上星期去邊個架步叫幾多號冧吧身體特徵同玩過乜嘢花式聽足全程或者爛賭廢佬跑日馬邊場輸咗幾多錢。
213M 215X 216M
屌, 窮撚差唔多上面堆線成日坐, 坐撚到就快燥狂,
特別係214真係要拎出黎講

新線bid果陣條件應該寫明左要派咩車
可能無非都係排放條件同車輛設備(例如顯示上層有冇位)
變相一定要派新車

214開線果陣冇咩問題, 幾快, 冇咩人搭
本身似乎係特快
走線上一開始飽受巴膠批評
估本身係偏向你去長沙灣一帶近美孚返工

點知d客都唔知到底仲係咪返工
無時無刻都好似最唔想見到果類人既量產型咁
唔排隊, 帶細路嘈, 買餸, 唔行入車廂

214加車既恐怖程度係我窮撚企老龍等車
見住開頭20分鐘一架到而家下繁加到仲多過42C
香港到底有幾多用廣東話溝通唔到既人, 你可以企老龍數下幾多架214經過

總之, 你搭過一次214你就會明
2D 點可以冇
每次見到個司機都好似放棄人生咁

澤安
白田
石硤尾
大坑東
東頭
黃大仙
收工時間深水埗果幾個閪站加埋堆閪燈位 夠你玩三四個字
690S
巴士閪燈位正常 塞你三四個字正常
只係同閪人一齊塞車真係好閪難頂
其實巴屎已經係窮人專用
d班次又唔準都唔明點解要搭
但竹園邨無2F
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞