應承我,唔幫襯收加一服務費嘅餐廳

21 回覆
41 Like 11 Dislike
根本服務費就係應該包落個listed price 到

唔係唔俾你收貴啲,加一服務費真係好樣衰

尤其是宜加根本感受唔到有咩服務

不如改名做食材/租金調整費仲好
冇服務費嘅餐廳如下

老麥
譚仔
吉野家
美心
大家樂
大快活
KFC
Jollibee
我點解要聽你講
你比錢我洗呀?
你可以唔聽我講,但係你會比錢比服務費閪餐廳
有唔少餐廳收加一係俾得值既
不過唔會多過5%
老實講一堆收服務費既餐廳同呢堆既服務都差唔多
係餐牌照樣可以加夠二
諗法幾好, 但見到個list 都係算數
歡迎propose 不過我個list 係連鎮,18區普遍容易接觸到
冇所謂,你係要收個個價你咪收,咪埋單個陣又話加一,茶芥
香港真係講唔出有一間值得一個額外嘅服務費

利申窮撚
老麥好好服務又有送餐,有啲位有叉電,又有wife,唔幫襯都可以借廁所你諗到嘅電子俾錢方式,老麥應該都有9成,紙巾唔收你錢, 冇限你食幾耐要還枱
10% service charges
90分鐘用餐時間(講緊已經冇人)
60分鐘開始冇見過佢斟水
最後間舖冇人都係要趕你走
最好笑係收服務費但自助飲料餐具
原來衰過老麥
老麥幾時都係最好
從來都唔明白加一服務費係咩嚟,點解唔明碼實價寫價錢? 之後分幾多錢俾服務員,唔需要同顧客交待。係咪全世界得香港有呢樣古惑嘢?
美國餐廳同外賣都有服務費,而且最低15%起,高級餐廳就40%服務費起,咁當然人地會提供相應服務,服務唔好你可以唔比
茶樓宜加係擺多壺熱水俾你一係就等到2046
人地係叫貼士唔肯定洗唔洗分俾餐廳但係個侍應有得直接落袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞