原來領展呢一年跌咗差唔多一半

125 回覆
68 Like 6 Dislike
佢地識閪經濟咩 
成日唔知北朝鮮經濟好好 所以d北朝鮮人係滅肥 唔係饑荒
其實北朝鮮佬想示範俾其他國家睇北朝鮮幾咁樂土姐

問下真北朝鮮人 就知北朝鮮人開心到仆街
金正恩領導英明 食物多到北朝鮮人食唔哂

我就支持北朝鮮繼續繼續鎖國射核彈 睇下邊個死先
北朝鮮人糧食都食到十年八年 洗撚驚你
好彩走得快$83 69走哂
80幾本
有冇手足救我
你聽朝6點半去油麻地得如飲茶...搵啲老嘢傾8號仔...佢地會教你點捱過去
井多少少🤏
一大班老嘢當年買咗8號仔,坐到今日,佢地會教到你點捱過呢廿幾年....
聽完記得幫啲老嘢埋咗張單...
呢個年頭有邊個港股唔係熊呀
我唔開熊單嗰時都係擺住futu現金寶每日收息
唔跌點反彈呀
牛牛圈好多人都話趁而家先啱搏吓

利申:牛牛港股倉一早轉哂去美股倉
當日係咁話唔好供仲要清貨俾人屌

依家只能講句抵撚死
你都識講通漲高到窮人就黎生活唔到,所以咪要加息壓通漲囉...
tradingview有得用inverted scale
港股最適合用
Bro 識野
有時認輸先救到自己
唔服輸只會愈跌愈深
如果你早兩個月認輸
今日你已經係笑嗰個
下 仲諗住求救 當無左架喇
其實本多終勝 依家買返個兩倍本 溝到50幾

年尾一減息 好快見家鄉
似有基金 大戶 出貨
舊屎買落匯豐班人 d派息已經回左本金
係個現價低左d姐, 班人已經退左休 剩係食息都夠養老
馬後炮,以前買落電盈 恆大、中石油... 仲有好多

嗰啲又唔計

滙豐都試過減派/停派息
日sir 好耶

我以前仲成日屌你老母
屌到啪啪聲咁
曆史不停重演
當日HSBC停派息跌到3字頭個個屌晒鬼
今日人人喊打
過幾年可能又變返領展重上90變股王
如果理想咁諗,加上有錢逢低就溝,可能你講得啱。你嘅建議好似有人入賭場每次輸咗都落雙倍注碼去追,係就係可以「近乎必勝」,但如果有咩意外就...輸舖大囉,睇你制唔制。
如果買股票睇住歷史高位係好juicy,但現實係會失望同輸啫
當年60零蚊入
記得之後升到99 突破唔到100開始跌果時就放哂
唔可以拎賭博比較。咁樣係風險管理
賭場抽水 同 股市抽水兩回事
第2 賭場加注有上限
第三 高位跌三次一半 即係跌90% 領展係地產股 如果佢跌到9成 抵輸啦
講到底,係講緊覺唔覺得823有能力升返上嚟
信心問題,而唔係操作問題,就各自判斷喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞