點解Uniqlo喺香港形象咁負面?

296 回覆
61 Like 694 Dislike
搞清楚
唔係著Uniqlo就係毒撚
而係多毒撚著Uniqlo

你個邏輯同你睇動畫就係毒撚一樣
上太多連登 搞到你邏輯錯撚哂
jw anderson愈出愈差,屌 一開頭都誠意十足,之後果d真係似似差唔多,無驚喜到一個袋同款唔同色出左3 4 次

一開始Jil sander 個crossover 好靚,但之後又係收哂皮

心諗,好心uniqlo 自己設計靚d,如果遲早變banelo 無人買
首先u記唔會無人買,家庭客,
基本款一定有人捧場,同埋佢勝在臨時要買一定有

其次baleno捱打咗咁多年都仲喺度,證明連baleno 都其實仲有人買緊

然後香港黎講無咗u記可以幫襯番baleno Giordano,唔會死人
因為平,令人睇唔起
其實而家佢唔算平
用港紙唱yen買日本uniqlo就仲算平嘅
你睇how much is your outfit 街坊日本好多人著vintage同uniqlo
但人地有mix and match咁著,好少會全部uniqlo
睇撚死肥佬黎再過多幾年無人識
人大左好多人都著淨色tee
$99一件uniqlo淨色tee有咩負面
咁訪問得個d都係玩開fashion, 一定唔會成個brand著哂既
不過uniqlo有啲細節位係好過Giordano
得d 毒撚同自卑撚覺得要著牌子上身
有時見到d毒撚咩住個名牌袋
你就知佢自卑程度
真,以前見到sunny 著成身Supreme offwhite, 真係靚咩?

d design t shirt 有d似u記核突果d
係香港唔識做,定位到薯一薯
韓國係fast fashion brand
一線明星代言,啲款係咪其他地方一樣就唔知
https://www.instagram.com/hansoheeglobal/p/CxfNPirrTmu/
衣櫃打開總有一件係uniqlo
保暖內衣
airism風褸 - 行山一流
簡單一件tee就可以出街
鬼佬着唔着都型啲
毒撚成身Dior, Tom Ford咪又係柒
唔知道邊張係原圖先係呢張圖個精髓
你係唔係覺得自己好型
係啊 平時好悶專登上黎刷存在感
呢件係gu? 但件野有d殘
係奧妙之處
uniqlo得基本嘢先買得過eg 內衣褲襪
其他產品就睇聯乘有冇正嘢 uniqlo u嘅淨色tee同價位冇對手 啲闊腳直腳長褲都唔錯 其他嘅就睇個人喜好 但uniqlo u通常冇乜伏
至於主線產品就可免則免 版型唔靚 款式老土 又易同人撞衫
得你覺得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞