呢排魚柳期貨價大跌?有冇人去美國芝加哥期貨市場睇睇

26 回覆
17 Like 5 Dislike

是?
邊度
去觀塘睇睇
唔講咩魚的魚柳一律唔食
唔講應該都係用catfish
咪話呀叔唔教精你,我身經百戰,而家一腸(睇)個餐牌就知咩料。

拿,大家樂而家最抵食既得一隻,叫上海骨菜飯,有豬扒幾舊,炸到酥,跟涼菜、半隻鹵強同菜飯,先29蚊。
而焗豬呢都要叫得有技巧,唔係乜lan野時候都叫得,你一定要見佢個牌寫成呎長焗豬先叫得,唔係中伏!

拿,大家樂唔可以成日加價,所以佢d野食質素同果期既食材來價有關!
如果果期d冰凍豬扒平,佢就會入d大大件成個飯盒咁長,而且有1.748cm厚既豬扒。入左筍野佢地當然唔會放過晒命機會,所以個牌就會寫「成呎長一哥焗豬扒飯」!

如果果期d豬扒來價略貴,佢就會縮lan左成呎長幾隻字,淨係寫「一哥焗豬」!咁你叫時就要心中有數了!

如果果期連一哥兩隻字都冇埋,變成乜lan野鴛鴦焗飯,雞球併豬扒之類咁,就係果期豬扒來貨好貴,佢就整d垃圾出黎頂檔,07年~08年就發生過,一唔小心就中伏!!

不過大家唔駛驚會中伏,其實呢d係有路捉既,果期你上美國芝加哥期貨交易所個網睇豬肉期貨既價,如果巴西豬肉期貨價大跌就係準備有成呎長豬扒既時候了!

下次叫上海骨飯啦,唔跟野飲29蚊,睇師傅手神,有時會整5~6舊細扒入去,仲有一盒仔涼菜,係炸菜青瓜果d,仲有半隻鹵強,而跟飯有盒仔調味醬油,本來係撈涼菜既,但涼菜既夠味,就咁倒落菜飯到撈更香口。鍾意既加多杯佢地既即磨咖啡,以平價啡黎講算十分香口澴滑,+4蚊抵飲!

最重要個張圖都無
啲魚紙咁薄
脆衣厚撚到
印仔呢篇文都識,我估你應該40歲左右

呢張你都無
應屆dse考生
40歲仲考DSE,係唔係想再入大學識白粉妹先
你點知的
大家樂同老麥有標名
大做活應該係Catfish
金拱門都有
無實物圖
賣咁平唔駛講都知

食過一次大快活唔薄喎
商業宣傳
印兒子想入貨?
很飽的
當我第一次看到麥當勞最新推出的鱈魚漢堡時,我愣了,這才想起來,超長炸魚柳漢堡是自城市大學AC2 Canteen首創的,所以才有這麼高的素質。城市大學是一所歷史悠久、學科齊全、學術實力雄厚、辦學特色鮮明,在國際上具有重要影響力與競爭力的綜合性大學,在多個學術領域具有非常前瞻的科技實力,擁有世界一流的實驗室與師資力量,各種排名均位於全球前列。歡迎大家報考城市大學。
M記講到明鱈魚係咪好d
9係 食落去好大魚香味
m記嗰塊好薄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞