(解除封印)為「台灣有事」 做準備 日本幾乎把全境闢為戰場 不惜「玉碎」和中国一搏

80 回覆
69 Like 8 Dislike
如果真係中國打台灣
台灣木土會頂
日本最快支援
之後到美國, 韓國, 菲律賓人支援
再到印度, 越南, 東盟, 澳洲, 英國, 歐洲, 加拿大等支持

可能佔領到幾個城市或港口(當成功登陸)
但攻佔唔到大部份台灣
雙方交著
唔好當打機咁, 俄羅斯陸地打烏克蘭, 一個沙田咁大地方都打好耐
而且台灣好多山區, 仲有台東果面好難佔領
西面都台北, 台中, 台南, 高雄好多地方

到時禁運, 封鎖馬六甲
所以中國先係巴基斯坦整條陸路
不過西面有印度, 我估直接炸左條鐵路
好似鐵鏈咁鎖住中囯, 中囯輸入唔到油同糧食, 類似當年日本咁
中國想閃電戰
快速佔領台灣
想既成事實
其實做唔到, 因為台灣太多山區
好多城市,好多市區
台東果面好多區

一拖長, 日本美國菲律賓就會介入得切
然後再拖長, 澳洲, 歐洲, 印度, 英國入埋黎幫手
閃佢老母咩
中共當沖繩啲美軍基地透明?
好奇 台灣有冇防斬首戰術 例如地下指揮中心/ 預定繼承者之類ga野
正正係我諗果樣野
以前果幾個玩低調,玩經濟發展,根本唔需要走去搵仗打
但習帝上位過程就係玩民族主義,玩戰狼,咁要維持統治就無得退縮
日本係美國嘅區域代理人
同英國一樣都要睇住個場
成個歐洲最撐烏克蘭嘅就係英國
所以亞洲一有事日本一定會第一個衝出嚟
大佐:殺!!
其實台灣對美國嘅重要性好易被低估
而家中國潛艇出太平洋 一係經宮古海峽 一係經巴士海峽
前者有反潛最強嘅日本睇住 美國集中睇住巴士海峽就得
但如果中國攞咗台灣 擺潛艇喺花蓮台東 到時可以直出太平洋 不動聲色去到關島 夏威夷 甚至美國西岸
太平洋又大又深 美國都唔係萬能 最好嘅方法就係保住台灣 總好過等到美國全境比中國潛射導彈射程覆蓋先補救
好似以前咁好君子地去溝台灣咪算, 溝唔到都可以有來住!!
而家溝唔到就發爛詐玩威脅恐嚇強姦, 攪到隔離鄰舍日本見你係人地門口嘈怨巴閉都忍唔住要出聲幫拖護花!!
戰爭惡魔
重新駐軍金門
啟動國光計劃🫡🫡🫡

//中華民國方面稱岡村寧次在1949年招募日軍軍官成立白團,1950年白團成員在「革命實踐研究院軍官訓練團」(後來改稱「實踐學社」)擔任教官。中華人民共和國方面則聲稱岡村寧次1950年被聘為中國國民黨中央常務委員會「軍事實踐研究院」高級教官

白團在聘僱初期除了協助整軍,其中一部分團員已經被指示研擬反攻大陸的戰爭方案,稱為「光計畫」。第一版草案在1950年完成,草案分成甲(國軍獨立發動反攻作戰)、乙(美軍協助下的反攻作戰)案。此後該草案逐漸修正,最後一次向蔣中正匯報為1953年,相關成果後彙整為《反攻大陸初期作戰大綱之方案》。這些參謀作業成果後轉入國光計畫運用。//
又想乘機侵華
希望今次成功

成功反攻日本
求吓你快啲解放中國
不如講下有邊個企中國嗰邊
如果美國唔出,咁宜家中共要計嘅數就係佢打台灣嗰陣仲會有幾多人會幫台灣,究竟日本+台灣+韓國+印度捅屎窟,中共究竟抵唔抵得住呢四個國家一齊上?
俄羅斯
俄佬睬你都有味
: 俄羅斯一定插多幾刀
明明日本係比大陸迫到要反應
都可以屈日本謀求區域霸主地位
正常人都唔想打仗比咁多軍費啦
得閒係屋企睇下動漫AV打下飛機唔好咩
講呢D野嘅人都痴痴地
朱元帥諗過
話終國會快手過美帝日本
解放中華兒女啫

共匪都佔領左咁耐,係時候收皮
日本一定要還番呢個債
唔係你侵華 中華民國就唔會失左大陸
東亞再唔會有之後亂象
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞