揸搵食車既你,覺得邊一區d路最複雜?

53 回覆
22 Like 6 Dislike
香港島, 轉錯灣就GG
本身由西隧想去淺水灣
導航叫我出完個灣仔 短短一兩百米內要連cut三線轉入跑馬地 我完全反應唔切 結果要去北角 我索性落埋柴灣兜大潭算
究竟係我on9 定佢設計有問題
我係旺角 錯路最多咪兜個圈仔

元屯天已經好好揸 錯路甚至唔駛兜路照行都出到
告士打道算幾好cut架喇
兜大圈算好, 行錯入另一條海底隧道不停站返過九龍仲灰
算港島區數一數二難cut
唔係路難而係太多新界牛(小弟)同九龍撚塞紅隧
寸土必爭唔會讓
港島真係要一早入定線
如果唔係見牌先cut好大機會cut唔切
東廊兩邊入東隧一見牌要即跟
一miss左就成條實線cut唔返
天水圍柒左求其搵條邨入一入就調到頭.

港島區柒左係直接去埋隔離區
港島最驚係轉錯個彎過埋海
港島區係一個唔可以靠方向感,導航,路牌指示揸車的地方。完全係靠背地圖認路預早入線

你見到塊牌靠右去跑馬地又點? 見牌前一百米前已經油左實線夾左你去北角
導航on9
港島真係難揸,一來少去,二來又窄又斜,啲路口miss咗/入錯線就唔知去咗邊

利申:呂屍機
你個經歷我啱啱揸車個陣都試過

銅鑼灣想上香隧 佢教我過灣仔北出告士打道

係告士打道連cut 幾條實線上鵝頸橋

不過講左先 灣北個道係有塊牌寫住只往九龍 呢個我承認係我on9信晒導航

最後我入左紅隧過九龍u turn 比左40蚊學費

之後上網睇到有人真係咁cut比人投訴

最後個官判佢釘牌所有牌要重考
唔係最複雜但都想講下土瓜灣
木廠街轉入炮仗街之後唔比直行真係世界級
西半山
銅鑼灣上香隧,我會由維園出返告士打道,易過行灣北

去跑馬地條線清楚好多

可能我住港島揸慣左,覺得港島d 路唔太難
咁呢下錯左反而救得返喎
跟返銅鑼灣牌上橋U返落老告又可以上返堅拿道天橋
屌你,我識得咁兜就唔會入唔切線啦
因為唔熟路覺得難
大角嘴
西行方向
轉到上東邊街就易搞,如果差一兩個街口就到西邊街,就要兜好遠
大角咀深水埗
根本記唔撚到邊個路口唔可以左轉右轉
地圖錯 唔關設計事
對面海任何一區
天橋MISS左一個位就去撚到港島東 / 港島西
無知一問,點解將軍澳會複雜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞