張致恒稱陷絕境再度求網民捐助 雯雯: 我唔介意你話我乞兒

449 回覆
12 Like 305 Dislike

張致恒太太雯雯:我已經得到我應得嘅教訓。

「離婚KOL」張致恒(Steven)與太太區燕雯(雯雯)是非不斷,雯雯在昨日(16日)再於IG限時動態「爆Seed」:「要發生嘅,終於都發生,你終於都令到屋企發生俾人CUT電。完全已經唔係容忍嘅範圍之內,小朋友又無得煮嘢食,又無熱水沖奶不停喊,請問你想我點? 」直至昨日(4月16日)下午6時多,家中被Cut電的Steven於IG限時動態貼出收款二維碼,再度向網民乞錢!

Steven再於網上乞錢

Steven於IG限時動態貼出收款二維碼,並指:「十個鐘頭,已經諗唔到辧法,,求助。」在3月初,Steven也曾上載支付平台收款二維碼,表示盼網友伸出援手助過難關:「我知道呢個唔係一個明智嘅決定,但係我真係已經去到頂唔順嘅地步,過埋呢個月所有嘢都可以回復正常,所以真係求大家幫吓手」。

雯雯:我唔介意你話我乞兒

面對家中被Cut電的苦況,雯雯在昨日(4月16日)下午近5時,於IG限時動態透露:「電話準備熄」,即是去到山窮水盡的情況。相隔一晚後,雯雯在今天早(4月17日)9時多於IG以限時動態「報平安」稱:「多謝真正有心嘅所有人,多謝真正幫過我哋嘅人! 尋晚零(凌)晨已經一切安好,我唔介意你話我乞兒,我相信冇人會想行到呢步,但經歷完尋日十幾小時,小朋友不幸發燒+嘔,我已經得到我應得嘅教訓。」

她強調自己有返工:「我唔係工作都冇錢,而係啱啱起步未足一個月,所以而(依)家仲係零。多謝真正關心我哋嘅人,亦多謝鬧我哋嘅人,發生嘅我已經有足夠嘅懲罰。」

過埋呢個月所有嘢都可以回復正常

第幾次聽
起碼講左兩年
呢招睇黎乞到唔少錢
夠兩條大懶蟲日日係屋企un
冇錢對佢哋黎講先係正常
算啦
推個老婆出黎做算啦
有啲名氣應該都搵到兩餐嘅
同一件事講足幾年
回復‧正常(冇錢)
兩個白卡。。鄧d 小朋友慘。。
得你個傻西瓜先會咁諗,人哋過多幾日又一家大細去disney啦
你都傻嘅,佢兩公婆求其出個IG Story就大把傻瓜課金俾佢哋,仲使乜出嚟做
係咪比十萬蚊佢就以後唔洗見到佢出post?
我細個無飽飯食,我咁做係當幫d細路
濫用人地既同情心香港豬d 錢係咪好賺
就係幫佢果啲人令佢可以懶床唔起身返工囉
早排先成家去迪士尼
兩公婆點解唔下海拍av算
真心有無巴打可以幫到佢地? 我意思係報警或者叫政府介入, 佢個四個小朋友真係好慘, 如果係外國, 政府一早介入收走4個小朋友然後告佢地。
個仔幾靚仔
我啲小朋友都唔會咁靚既口罩
Ff少陣
香港地最後都係偷呃拐騙懲罰腳踏實地既人

靠乞養4仔2狗真係有料
請幫多十年,等啲細路大個出去做嘢就可以鳥
好撚心啲人咪再幫佢啦
助長佢地繼續做網上乞兒,屌你老母真係好撚煩
無本事就唔好學人生咁多件啦
無收入又唔拎綜援又唔搵社福機構幫,小人之心啲係咪有啲嘢隱瞞
點解佢家姐唔幫佢?
佢老公算唔算某程度上俾個癲雞乸摧毁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞