[中區大亂鬥]MLB 2024 討論區(3)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
勇士Ronald Acuna Jr. ACL十字韌帶斷裂
要開刀今季報銷
https://x.com/i/status/1794788148620509526
oh nooo
今永係咪傷左,休左超過兩個星期
山本好多時都係第三四局出事
小熊話想控制佢局數同工作量
話無傷純粹俾佢多D休息
下次先發星期三中10日
下年見
龍頭大佬不作為
農場無心維修(近期先肯換啲熱身賽架餐),此罪一也
總管教頭講野當廢話,此罪二也
部份教練胡亂調度,此罪三也
休賽季幾乎咩都唔做,此罪四也
坐擁一大筆錢,但啲錢就洗落同棒球唔拉更既野,此罪五也
出爾反爾話坐到斷氣為止,此罪六也
呢個就係天使—另類邪惡帝國啦
家下啲球迷都開始懷疑個龍頭大佬有無貪污
如果早一兩年trout肯離隊
越嚟越多傷都唔知仲有冇機會trade
Trade唔Trade邊個出去已經唔再係最關鍵
Player development 明顯係車禍現場
睇完依幾場Reds, 覺得 De La Cruz 好正, 原來上年先升上黎...mlb 真係多怪物
之前度到佢throwing speed 106.9mph
好誇0下, 又高又跑得快
藍鳥City Connect蒲頭
大把呢啲怪物

投手睇Paul Skenes 上年狀元今年已經投緊,100mph 4S +70分嘅Slider+啱啱練嘅噁心指叉球

野手就有Gunner Henderson, Bobby Witt Jr(SS版Mike Trout),Oneil Cruz (未養好),J Rod,Riley Greene

大少少嘅就Adley Rutschman (當今再一捕)
Carol呢
佢太有自信,成日覺得鬼佬會打地波
所以好習慣投紅中&紅中偏低

鬼佬power大過日本人好多,低波好容易被拉打就Hard Hit

明明4S投高+曲球&指叉投低好有成效,山本係要投甜區
今年食屎ing
咁講J Rod都差唔多
J rod啲擊球水準仲keep到
但缺點既高揮空同唔選球同上年一樣
所以估今年又要好似上年咁每月成績大上大落(呢幾場睇到開始heatup返)
達比修都係咁
承傳
其實睇落去山本算係正常,但未必值呢個價。mlb 唔同日職,日本投高打低,打擊力差太遠。

今永反而唔同,佢搵到克制mlb 嘅辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞