而家讀asso IT year2,如果而家都冇interview係咪啫係收得皮?

44 回覆
4 Like 43 Dislike
點搞
到而家都冇offer,interview
cgpa3.27
前兩個sem cgpa3.15,之後第三個sem chur到3.5
(聽frd講會有用)
求大神指點迷津
3大一堆搵唔到食既cs ce ee,點解間公司要請你個讀asso連A range 都冇既人
真話你想唔想聽?
cgpa3.27 有interview 你都要還神,食齋戒J一年
有offer 更加要終身食齋戒J
我ive cee同級廿幾三十個同學 收晒cs ce ee最低gpa個個拎3.1收晒city offer喎
十幾個ust offer 又十幾個cityu 其他都有cu poly edu

你讀asso真心慘
我讀cee冇考試 交齊功課就夠分入u
就算入到 你讀唔讀得嚟

我日日都讀到想退學
Bu都無?
你報左邊幾間u,你本人又係邊間asso
真心你asso都讀到咁
俾你勉強上到去都冇幸福
hkcc,暫時淨係報咗polyu cityu

ust 12月收晒offer 另外city 1月收晒offer啦
polyu computing好早開始派位,上年avg GPA好似 ~3.7,cityu CS requirement遠比你GPA高,Advanced Standing II 應該無可能take到。

其他IT科就唔知。
轉入u神科cee
city 最低要求3.5所以你可以放棄
poly既話就3.3,但3.7 up嗰堆一早派晒,有n手飯剩都未必輪到你
Shitty cde 同 ie 3.1都有交易 但係睇你讀唔讀得掂
做咩It吖,轉行好過啦
報兩間太少
你果陣應該大包圍報多幾間
唔夠ive cee爭啦
今年頭round ive cee(st) 入city都14個offer
另外入ust 頭round又有14個offer

ive cee hd仲要冇考試 慢慢做功課屈grade都贏晒你
入cs會好啲,讀asso嘅本身數底/physics差,低分嗰班人take ce/ee offer好多讀唔掂
city 3.2有機,嗰堆水泡engine去到5月都問緊人要唔要offer,interview都唔使
你會唔會係報名果時填錯野啊?
我有師兄CGPA 得3.1都有offer喎

利申:讀緊ive HD CEE
Poly Information security 可能夠
最蠢係讀IT asso 仲衰過ive
我 GPA 4.0 , sorry
Sorry 我同幾個fd CGPA 3.8x 攞哂啲offer
問題入到CS都要計數呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞