想問地球上第一對男女點繁殖到宜家咁多人

19 回覆
2 Like 6 Dislike
照計近親繁殖會生弱智,但點解宜家又無嘢?
你又知地球人唔係弱智?
叻啦叻啦,我淨係知你一定係近親繁殖岀嚟嘅孽種
宜家而家/而今

個人簽名

───────────────────

依家嘅人類係智人種,但遠古時期人類唔止智人種仲有尼安德塔之類其他人種,而後來演變至今其他人種滅絕先變今日咁,而期間唔同人種間有cross breed。所以唔係第一對男女繁殖到依家咁多人,比較似係好多對靈長目進化成唔同嘅智人種然后佢地嘅後代再cross breed廝殺etc最後變成智人種天下。
生物進化路徑要一直追索,最遠古係單細胞生命
演化唔係Pokemon進化
唔會突然間變兩個人出嚟
而係一堆接近現代人但又未到嘅人猿慢慢繁殖 自然選擇留低啲有利生存嘅遺傳性狀 一步一步變做所謂嘅人類
因為神講左,就會咁樣發生。唔單止係繁殖,所有野都係。

創世記1:28
//28 神就賜福給他們,神對他們說:“要繁衍、增多,遍滿大地,主宰大地;也要統管海裡的魚、天空的飛鳥和一切在地上活動的野獸。”'//
因為外星移民黎地球
所以全部人都係亞當夏娃下代亂倫出黎
當時神冇話亂倫有問題,所以冇問題。
後來神向佢既子民講左,見人亂倫就跟住亂倫係問題,係咁既情況入面都亂倫咪有問題。
唯一既問題係「當神冇到」。

利未記18:1-7
//1 耶和華吩咐摩西說:
2 “你要吩咐以色列人,對他們說:我是耶和華你們的神
3 你們從前居住在埃及地,那裡居民的行為,你們不可效法;我正在領你們到的迦南地,那裡居民的行為,你們也不可效法。不可跟著他們的規定去行事為人。
4 你們要遵行我的律例,持守我的規定,跟著去行事為人;我是耶和華你們的神

5 所以你們要持守我的規定和律例;遵行這些誡命的人,就會藉此而得生命。我是耶和華

6 “你們任何人都不可親近自己的親屬,暴露其下體;我是耶和華。
7 你父親的下體,就是你母親的下體,你不可暴露;她是你的母親,你不可暴露她的下體。
……//
天命玄鳥,降而生商

上一次地磁反轉大洪水後, 殘存人類向太空重新落返地球, 但糧食同資源有限, 只保留女姓人類, 向環境穩定後吞下可以懷孕嘅"卵" 重新生出男人。
無亞當夏娃,人類由魚進化而成,魚變爬行動物 再變靈長類
近交衰退係因為近似嘅隱性廢基因會變顯性,
亞當夏娃冇基因缺陷,唔存在呢個問題
創世記1:20-23
//20 神說:“水裡要滋生眾多有生命的動物;大地上方、天穹下面要有雀鳥飛翔!”
21 神創造了巨大的海蛇,以及各種各類在水裡滋生成群游動的、有生命的動物;又造了各種各類有翅膀的飛鳥。神看見這很美好!
22 神賜福給牠們,說:“要繁衍、增多,遍滿海洋的水;飛鳥也要在地上增多!”
23 有晚上,有早晨,是第五天。//
球哥早晨
如果係嘅話咁應該變弱智先啱人類, 應該每一個人都唐氏綜合症, 多一條染色體
你問張致恆咯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞