老麥個紙杯蓋真係世界級

271 回覆
2320 Like 59 Dislike

世界級戇鳩
隊入口嗰下以為自己食緊報紙
過多10分鐘個杯蓋唔知會唔會爛鳩埋呢
環保撚我屌哂你地老母
環保撚死全家
法國元旦起禁堂食用即棄餐具 部分麥當勞分店已提供可重用塑膠餐具和容器
https://lih.kg/3262430

屌麥當勞啦
堂食都用即棄
刀叉都算 個杯蓋係想點撚樣
諗嗰個有冇親身用過 定佢鐘意食報紙
有汽嘅飲品用紙都係弱閪智,戇撚鳩
紙飲管飲汽水變咗飲糖水
你飲到咪好,之前有隻紙包烏龍茶轉咗紙飲筒之後係直頭飲唔到,會即時漏氣,好明顯話要轉果個全家富貴自己一啖都無飲過就出街,然後隔咗三幾個月俾人罷飲罷到跪低轉番膠飲筒
好彩個店員醒俾枝飲管我
仆佢個街 紙蓋點撚樣飲呀
個隻紙仲要係裝湖北雞蛋個隻紙
真係
平時唔會比 要問先有
幾時出埋紙condom啊
屌你試過大家樂隻匙羹未,食飯好似食緊紙皮咁
因為依隻又係嗰隻垃圾再造紙,會一陣怪味同埋會溶

我唔明點解間間餐廳都用最差嗰隻物料替代
個杯蓋用番同個紙杯一樣質地唔得嘅咩?點解係都要乜都用垃圾再造紙?

依隻質地嘅餐盒會黐住啲飯,同時有一浸怪味

木羹木叉木刀用到有幾勞氣,大家都清楚,木羹匹唔到湯,木叉吉唔到嘢食,木刀切唔到嘢,同時又係一浸味
紙飲管會溶,又會整淡啲可樂味
紙匙羹又係會溶同怪味,又會黐住啲飯

明明有粟米澱粉餐盒,匙羹刀叉,個質地同膠極相似,上邊嗰啲紙同木質地嘅缺點全部冇晒,但完全冇餐廳用,全部一律變晒垃圾木餐具,一係垃圾再造紙
杯蓋用返好似紙杯嗰個質地咪正正常常囉,但又係嗰啲垃圾再造紙
飲管可以揀甘蔗飲管,比膠更硬淨,唔會溶同整淡啲可樂
我寧願加錢俾啲好少少嘅餐具,成堆紙同木垃圾餐具真係搞到一肚氣
環保撚真係不得好死
環保撚全家做化療啦
好大陣啲藥材味
咁下次同佢講走杯蓋咪得,攞住直接飲
唯有打開蓋嚟飲
笑咗(苦笑),之前出面未轉嗰陣大學外賣已經轉曬,Starbucks / canteen全部都係用紙/木,凍熱都係,一直都覺得好難用,而家終於有人明白
打開蓋飲嗰下又要避開d冰
又要驚倒哂出嚟 勁on9
咪撚飲囉
環保撚真係好多事
學下 林超英,夏天唔開冷氣 先啦
同埋連交通工具都唔撚好搭呀,搭車會用油、用能源,咁撚環保去邊都行路啦

仲有好多環保item,
環保撚自己做好曬先,以身作則先命令人啦
有份用資源 又屌人用資源
點解我要為咗環保唔飲汽水
你咪撚環保唔得?
木餐具同雪條棍根本一撚樣
班撚樣出住糧講環保 走黎逼鳩我地d小市民 收皮啦 收皮啦
建議大家罷外食 就算唔完全罷到都盡減少 或者去d有正常quality既餐具用既地方食 填爆意見書 瘋狂屌臭
逼d公司做野
叫受薪環保撚幫你地埋單啦仆你地個臭街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞