有無人中咗甲型流感cls

19 回覆
14 Like 1 Dislike
琴日晏奏開始覺得黎黎地料個人好wing,之後夜晚十一點幾無啦啦發高燒痴鳩線38.3道
個頭燒撚到想將冰山闢開咁 玩埋檢測棒已為中左covid , 不過得一條線當無野 , 食粒必理痛訓就柒
之後到今日越燒越勁食完必理痛一過左個道力又燒到仆街
之後落去診所睇 , 探熱個姑娘都嚇一嚇39.5度
入到醫生房醫生話你燒得咁嚴重似係流感 , 佢即刻幫我撩鼻 , 真係甲型流感
之後醫生都係開感冒藥同特敏福(特敏福未食轉頭訓先食)
而家食完醫生d藥好d , 無咁多鼻水同無燒得咁勁 , 晏d試下食特敏福睇下有咩副作用
我屌辛苦到仆街仲撚慘過covid多多聲
我都係
好撚辛苦,想嘔
睇左醫生未?
睇左,冇點咳但係就好Q想嘔
你甲型無比特效藥你?我琴晚今日食左兩粒覺得好好多已經無發燒 , 係攰攰地同仲有鼻水
睇左幾錢醫生?
有開特敏福好快好
我用公司卡睇 正常就唔洗錢嘅 , 但特敏福加檢測棒就450$
屌我都中,搭車個時有d人不斷咳又唔戴口罩,懷疑咁樣中返嚟
中左 辛苦到仆街
接近40度高燒 係咁嘔
成個香港都係毒 cls
我就好d係高燒不過無嘔 , 都係靠特敏福搞得掂
不過而家仲係好多鼻涕同痰
係邊度中
N 年前中過,個陣仲係大學讀緊書,忽然個人勁頭暈,成身又發冷,然後睇醫生話中左流感,個陣仲要夏天,食完d 個人勁虛,係咁出冷汗,個幾日幾乎係張床典下典下,好似4,5日先好返

所以我而家年年都打流感針

睇左2次醫生 點知越黎越嚴重
癲到
一開關,d病毒走哂落嚟,點會唔犀利。
中過一次 病咗兩個禮拜
頭兩日發燒瞓唔到 睇完醫生好好多
以為普通感冒 但之後咳咗成個禮拜 斷唔到尾
咳到瞓覺都瞓唔到 又睇多轉醫生
醫生話氣管發炎 食咗幾日氣管藥先斷尾好返
應該係病得最辛苦一次
Just a flu
前日中左, 燒到39.5度, 成身無力, 作嘔,狂咳
去到醫院做檢測先知中左甲流
醫生開左隻xofluza 食一粒就搞掂
依加好番好多 但咳同喉嚨痛未好哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞