(死咗先致敬) 板長同自家烏冬, 真係良心企業!

20 回覆
5 Like 21 Dislike
而家瓜咗先講, 其實想講好耐

板長, 平過元氣, 又好味啲, 又多優惠, 似壽司郎質素, 唔明點解做唔住

自家烏冬, 經典中經典, 中學生畀得起嘅價錢, 又好食又大碗, 最正係個天婦羅蔬菜餅, 神級, 而家真係食唔到, 都係唔明點解做唔住

可能就係太有良心, 用料太好, 先做唔住

-
板長壽司創辦人鄭威濤逝世 7 年前確診胰臟癌 曾連續四年投得「日本一」藍鰭吞拿魚

「板長壽司」創辦人鄭威濤(Ricky)傳出病逝消息。餐飲專業服務公司「飲食天王」創辦人梁震宇向《Yahoo 新聞》表示,鄭在 4 月初因為癌病復發在日本與世長辭。鄭威濤早年曾經到日本學師,之後曾經做過導遊,又在本港經營過手卷班戟店,以及特許經營「味千拉麵」。鄭的飲食生意以板前壽司、板長壽司最為知名,他曾經為了推廣公司業務,在 2008 年至 2011 年,連續 4 年以外國人身份成功競投新年開市「日本一」藍鰭吞拿魚。鄭威濤近年健康欠佳,他並在 2017 年確診胰臟癌。
多謝你比左咁多錢佢賺
好撚記得條仆街以前買左隻馬做馬主
然後要我地啲員工買佢贏
屌佢老母輸到冚家拎
我只係知佢以前廣告話日日新鮮築地新鮮空運到港,311後居然話有一個月存貨~
板長係壽司郎質素
你係讚緊定彈緊?

利申 兩間都會食
係咪以前電視上面果個ricky san?
三文魚吞拿魚啲魚生魚通常都係一至兩日空運
其他好似鯖魚鰻魚牛肉用凍倉雪住

利申:識人做過
板長點平過元氣
咪開左鮨樂
以前傳板前係夾份開 板長就自己開
係,Ricky 潺
咪新鮮空運到港再雪一個月俾你食
乜鳩
你訓身賭輸左?
冇呃你
當年真係每日有新鮮飛機貨 會係鋪頭擺出黎等店員介紹
但一般餐牌上既就工場送貨
又一個香港人發奮圖強故事
你自己on9訓身啦 on99
你就真係on9 又唔係我賭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞