UK Norfolk 吹水區

82 回覆
4 Like 9 Dislike
有冇人住呢頭,好似個個都住曼城咁
勁山卡啦 出London要2個鐘

Colchester/Chemsford 果陣睇又唔係貴好多
岩岩先去完 Norwich 個露天市場好正
另外 Jarrolds 百貨公司都好多好野賣
真心覺得幾唔錯
D人果陣吹英國東邊天氣好D 特登楂車去過Norwich同埋Great Yarmouth 玩

風景係唔錯 優點係白人為主 好少見到Asian
治安應該都幾好 好少見車有軚鎖

超硬水地區 D水硬到個水煲都俾D水垢整爛埋 同埋個肚頂唔緊D水

條車路長期冇燈又勁多鹿 亦都勁多動物屍俾車撞死 就咁劈埋一邊

冇鐵路 冇大中超 去邊一個大城/國際機場都遠

難搵屋租/冇工做

太鄉下 玩下就得 長住睇唔到有咩優勢
咁唔係成日落London 嘅
係呀,其實幾好住

你都住呢頭?
人好治安好同小其他人種已經好好

超硬水就真係冇得攪

Norwich 機場有機去Amsterdam返香港
都係過黎玩下而已
作為東部大城市我覺得已經幾好
住左3年,交通唔太方便,但係治安真係好
算係咁,你要返香港嘅生活就唔啱呢度
係治安同人都好好
係出去要行條爛路A47 麻煩,住係ok
我係住得鄉下過 Norwich
所以已經覺得好五光十色
佢條 A140 限速 50 慢到死
搭火車又無 network railcard 又太貴
鄉下都唔係唔好,冇咁多閒雜人
小行A140, 通常行A47
直情係圍村咁啦....
試過有個道友夠膽入村酒吧偷野俾村民私鳥
根本條友一開始入村一舉一動就已經俾人報左上去 group 度
有時會覺得咁樣冇乜私隱,因為隔離左右知道你做緊乜
未行過A140,仲衰過A47?
Ipswich有間葡國菜好正

但係咁樣就算係條村跌左野都一定執得翻
同埋試過本 passport renew 郵差寄錯去第二條街都有人送得翻俾我
大城市過去Norwich住 應該住3日都頂唔順 無咩特別野搞 搵工又難
Great Yarmouth 就更加不了
聽日去食下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞