[NS] Pokemon朱紫 集中討論區 #331 TPC:我就係要你哋班亞洲玩家打Reg F呀吹咩?

550 回覆
1 Like 1 Dislike
係呀刷到隻人仔0速
我都想要0速人仔
襯依加仲有半個月 開返劍盾刷隻啦
我都諗住開多個save捉多隻蕾冠王
依加2隻蕾冠王都練左物攻 仲差隻特攻騎黑馬
火貓同草猩都有諗住擺入隊
諗住可以砌隊平衡隊
水屬如果用水熊會唔會差左啲
定係水面具會好啲?

廣防未諗到用識隻好
暫時睇可能用師父鼬會比較好? 有精神力唔怕比對面fake out
但係純格又比妖、超呢2個主流屬剋制
同埋都同水熊撞左屬性
如果冰馬做core
我應該會砌

火貓 水面具 災鹿 冰馬 鋼鐘
最地獄係刷0速冠王+白波 / 0A冠王 + 柑果
之前on9仔刷咗0速馬 唔係0速王
0速馬一定係朱紫刷
On9劍盾仲要捉完分體先知係咪0速
冰馬拍檔主流係師傅鼬/棄世猴
共同點都係唔怕Fake out、可以指導、可以打火貓
而不同點就係師傅鼬有廣防、Fake out,棄世猴有博命同鬼打點可以偷雞黑馬王
其他隊友行欺空可以配煤炭龜雙AOE輸出
有晴天又可以配埋加速振翼發做救火隊長
麒麒麟第2TR手同防先制
加埋隻火貓就基本砌完
朱紫仲可以刷埋球種
我劍盾求其扔粒m波就算 廢事磨
又要開多個AC

試下砌隊欺空白馬先
未玩過欺空隊 同埋覺得欺空隊開唔到欺空就輸左一半咁
我劍盾嗰陣專登擺左隻鬼燈幽靈用封印 唔比啲欺空啟動
0速馬可以就咁用 唔計s神
白馬勁就勁在無欺空就咁打都得
暫時預想係
白馬王
師父鼬
火貓
愛管 (雌)
煤炭龜
振翼髮

想請問依加朱紫係唔係仲會有愛管嘅太晶坑?
又唔係活動坑你想幾時打都得
同埋而家可以用TM學到欺空架喇
但嚟緊神戰應該得返王
如果愛管 你火貓同師傅都fake out唔到
雙馬陣 黑馬王+白馬
竟然
我仲以為雌愛管招欺空係太晶bug
原來依加已經攞正牌學到
係啊
但係有愛管招follow me會放心好多

同埋我成日kick住喺點決定出邊4隻pm嗰度
如果照咁砌的話,主力都係白馬/龜/振翼髮
輔助會係愛管/師父鼬/火貓
但係我自己又好難諗喺咩情況下要出咩pm
都係睇對手
trick room隊黎講 其中要防既兩樣野

1. 先制
2. 盾菇眠粉

舉個例

見對手有菇咪擺隻厄鬼/放多d草系/草晶/慢過佢既煤炭龜
如果多先制又豹又啟暴龍又熊獅咪擺長頸鹿
防塵鏡愛管侍可以防晒兩樣又得

打得多俾人虐多幾次自然識應對同自己tune打法
欺空定高速
都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞