居屋王再現8球│富榮花園罕有3房自由市場價830萬沽

153 回覆
19 Like 7 Dislike
白居二效應加撤辣刺激,帶動居屋成交,旺角富榮花園罕有錄3房自由市場價成交,一個中層單位以830萬元沽出,為逾1年首現成交,較1年前樓價回升24萬元。世紀21家天下物業富榮花園分行經理黎振傑表示,富榮花園9座中層D室,實用面積592平方呎,3房間隔,以830萬元(以自由市場價)沽出,呎價14,020元。單位由新買家負責補地價,補地價金額由220萬元至260萬元不等。

去年屋苑曾錄得2宗3房自由市場成交,分別於2月和1月錄得,造價分別806萬元和860萬元。若以2月造價比較,樓價回升24萬元。目前3房自由市場僅1個放盤,叫價900萬元。4月至今富榮花園暫錄3宗成交,其中綠表市場佔2宗。
幾十年居屋, 唔近地鐵站
800萬?
其實點解佢係樓王
則靚
區靚
去地鐵站10分鐘都唔叫近?
以宜家香港周街都地鐵, 最少都要落樓下唔洗淋雨就地鐵先得
係 最好加多少少買凱旋門 擎天半島
咁又唔洗, 不過行10分鐘真係唔可以話近
我以前住深水埔同太子中間的唐樓..唔好話10分鐘去到深水埔太子地鐵, 行得快少少旺角市中心都到了..
即係買家比830萬+220萬補地價
定係總數比830萬就得
最多道友 蝻蝻地區 你自己慢慢住
可能一早就補左地價
以前細個呀..
細個住無得選擇的..父母住邊就住邊..
同埋, 除左道友, 蝻蝻..其實還有好多隱形有錢佬..好多人貪深水埔唐樓夠大, 都會知道有些十幾層樓收租的都係住深水埔一啲唐樓。以前細個飲茶見過幾個, 佢地都話寧願住深水埔, 都唔會住其他新的區...因為深水埔樓夠大, 野夠平, 又多街坊有人情味...
至於點解被啲人話多道友, 主要係因為無乜大樓盤出, 所以班地產AA 咪講到無人住咁多..你試下佢出兩個超大樓盤, 即係變左位置正中, 旺中帶靜, 美食天堂..乜差都出哂黎...

等於宜家將軍澳日出那邊, 咪又係俾人講到天上有地下無...道理係一樣的。

其實區區都有好有唔好, 風水係會輪流轉的。
補地價買家比
連樓價總數830
果啲叫上蓋,唔計新樓仲有幾多
高層有煙花海景,附近就奧海城,又近旺角
仲要成個大角咀+油麻地最靜最唔雜既位
其實富榮十分鐘車程去到旺角、油麻地、九龍站、高鐵站、過埋海去中環仲唔使半個鐘到機場,咁都唔及深水埗,真係失禮晒九龍居屋王依個名
但喺度俾人彈到仲差過深水埗,連登仔睇樓真係唔簡單
近奧運喎
其實係唔係近奧運站多啲?
奧運近d
行過對面馬路就係奧海城
油麻地站要過行人天橋
再行3個街口
住開果頭就明咩叫旺中帶靜
上過去間隔仲要超靚
奧運好過深水埗好多
比幾個地鐵站圍住都算係咁
大把人俾電騙呃幾百萬
香港就係好多on9仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞