為咗趕得切睇電影 我用1.5倍速追Gundam Seed

338 回覆
22 Like 113 Dislike
其實咪成個故仔重做一次,不過差D。但係D機體就靚D。除咗freedom
前半集集都有飛機合體
我反而重睇destiny 覺得唔差
唔知係咪remaster同以前TV 版有唔同, 好似少左好多重複畫面
跟住一開頭部部機都係MA形態
睇佢總編集就夠啦
Deatiny既故事,大概就係seed既劇情重演一次
做主角必須咸濕

偷機真係傳統黎

變左勇者超級系

屌你又嚟?
上面個巴打講得啱 調轉左陣營然後劇情重新黎過

芙蕾其實真係最慘角色
唔惜得佢死
冇死嘅話一定做基拉正印而唔係粉紅魔女
基拉on9 害死佢
有乜理由仲衝埋去, 緊係走去另一邊引開敵人
都唔係,古魯謝支槍瞄住個逃生倉佢先飛埋去
基拉太屈 佢一爆seed 無人頂到

第2季要換機先比真仔插返刀
佢第2季同真打個幕仲痴線
拉克絲真係好靚女
但係金毛仔最後都係㨂塔矢亮唔要記者妹
我最近得閒左都打算補齊全部動畫版高達

依家補緊高達V 此終鍾意V2高達好耐了

不過初期好悶好難頂 1993年動畫又多棒讀

解說狀況好少 暫時仲頂到

0079細個玩g gen 都熟哂 前幾星期終於睇左劇場版 寶少個新人類好似神咁 乜都知
0083環保橋
本人覺得turn a 難頂d
反而幾鐘意G
G 緊係好睇啦 閃光掌 杜門 型到仆街又熱血

但V 真係屌佢 初期機又唔多 V2又未出 仲有51集 捱唔捱到去結局都未知

高達動畫我睇左6成左右了 uc 差 v a 未睇

仲有d散野 nt 雷霆 個d 其仔乜差 w g x 0079 0080 0083 z zz 00 seed seedd 鐵血 都睇過
補齊高達全動畫算係依家一個小小心願

此終由細玩到大 鍾意左咁耐都好想睇哂佢地 水星都睇左了

咁多套此終覺得00係最型有個中二病男主係唔同d
我有一堆朋友都唔鐘意g
話打交點解要睇高達
高達要睇政治,各人有自己理念戰鬥
所以seed 都係麻麻地
而呢班人共通點都鐘意uc
所以唔係話標籤呢班人
而係佢地一開始已經定義咗高達係咩
所以gundam build fighter 屌撚到仆街
以前我唔覺 係近排先發覺 如果拎哂d ip

寵物小精靈 數碼暴龍

高達算係我最鍾意既ip

差唔多係雜食 乜都岩

00第1季 打爆部金吉姆 武士道衝上黎個一幕 型到
一個老問題,如果有隻鞋,換完鞋面又換鞋底,咁仲係咪果隻鞋?
忒修斯之鞋

seed認真marketing做得好好 有歌有大牌聲優
機體設計符合市場喜好(背包/翼 大砲 激光飛彈掃射)

整個seed系列我話係為賣gunpla周邊以生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞