頂揭式洗衣機!

16 回覆
0 Like 3 Dislike
8kg以上,轉速大過740,請問大家有冇推薦?
其實我好鐘意呢部---> LG 樂金WT-S12VH 12公斤950轉!
但係好多評價都話佢冇得人手清濾網,濾網係部機入面!同埋洗完d衫上面有碎屑
所以想問大家意見!謝謝
有60度水溫果D先好買,其他既任何型號都一樣
但係冇過濾網好難搞!我好想知冇既話問題大唔大!因為我有養貓同埋平時手清濾網都有好多棉碎了!
部部機好似都有個濾袋仔,其他既唔識
而家有啲小工具係可以放入洗衣機乾衣機吸毛
不過未用過

你個濾網無得清,好快就會發臭
因為佢會有啲皮膚屑之類嘅嘢會分解會臭
係啊!佢呢個就係冇得人手清既濾網黎
我睇中果部個濾網係內置既,沒得人手清
但係無論係容量定轉速都好合心水!
所以我想問下你地意見啊!
我好似記得啲野,搵下片先
我記得好似話唔知點自己沖走
係啊!佢話會連污水沖走
但係有評價話洗完d衫都仲係有碎屑 應該個濾網濾得唔好 又冇得拆出黎洗
請問妳家用緊咩牌子洗衣機?可以分享一下嘛?
Miele.
其實部分美式都好. 不過條攪拌柱要螺旋式. 對d衫好輕柔.

https://youtu.be/2_OksU1QXpY?si=wJOWUTaDFRo0GcjA
香港潮濕
就算佢話有任何方法解決我都唔會信
一定要有得人手清
洗衫最緊要乾淨
呢樣我覺得係唯一無得取捨
其他function幾勁都無用
所以我唔知簡咩牌子好!我想問下轉速700係咪太低呢?
揀其他.

無法
Samsung , lg 9kg, P.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞