扭蛋霸權 - Bandai

17 回覆
1 Like 4 Dislike
而家香港Bandai Namco開到一街都係,Bandai仲繼續不停擴張佢哋個扭蛋版圖,淨係銅鑼灣都已經有Sogo Donki 東角係放咗Bandai嘅扭蛋機,我想扭吓其他都唔得,Logon嗰排利佳又係頹機,啲款舊到,Donki就好啲啲...

我都係想扭吓非Bandai嘅機啫,好難囉...
香港扭蛋=智商稅, 10算都要扭真心弱智
冇人扭就可以等執
即係我扭隻廿五蚊嘅蛋會貴過用兩千蚊買張機票飛東京,明白晒。
係,所以我唔扭bandai機
去hobby digi 成套買la
淘大扭chiikawa 15算
500羊 去到80蚊
你唔係限定自己一定只會要一隻半隻的話
視乎種類都有唔細機會日本online買包埋運費平過香港扭
原來就係你搞到佢哋長做長有
有空運有船運
加上一次過一大LOT 貨SHIPPING
AEON, 化妝品, 電器都唔會10算la
我都明白哂, 你繼續扭, 唔阻你
其實時間心機都係成本黎

上網買運黎香港又好,去現時點買又好,carousell 面交又好

係,最後可能平幾蚊,但你用左幾多時間?我當你拎最低工資都唔抵啦

幾十蚊野,搞咁多做咩
10算係定價問題

其實同我講嘅bandai霸權有咩關係呢?
好多連登仔時間成本太低,真係好難討論落去
1500yen一隻premium扭蛋我同人交收先60蚊
計埋車費仲係有賺
點睇
所以我個前題咪唔係限定自己要一隻囉
大部份扭蛋常客都唔會係要一收手架啦,點會係平幾蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞