點解呢個社會公然歧視男性都無問題

65 回覆
118 Like 9 Dislike
淨係窮女仔可以多$3300彈藥,可以做少D(或唔做)兼職、補多幾堂習、搭的士去試場(唔使巴士黨鐵轉黎轉去、喺街慢慢搵),窮男仔乜都冇裸裝,已經唔係少事。

分分鐘就係差呢少少影響入唔入到U
女人可以做雞賺大錢,男人呢
都唔係第一日
平機會呢,男權個個扮大枝唔肯團結。
100年前D女權撚都係靠周圍放炸彈爭取男女平等
權利係靠暴力搶返黎
何況男人既優勢唔係體格較強壯咩
女權做到既野男人應該可以做到
由於男仔好容易就會被扣上小氣、計較嘅帽子,你見男仔唔出聲其實只係因為輿論壓力而屈服,實際上係另類嘅性別歧視

講多次啦,大家明明一樣都係human,有乜理由一定要其中一方要特別去包容另一方,否則就係有問題唔講唔知仲以為係印度嘅種姓制度

你話純粹係某種性別先有嘅病,例如子宮頸癌,前列腺癌呢啲,喺呢種情況下點名for資助男或者女,先解得通。但DSE呢啲幾乎全民性嘅考試,有乜理由可以只係資助某一班人而另一班人冇份?唔通男仔就唔會有窮人所以真係解唔通喎

不過我知道呢個社會總會有班人,逢親有女出事就撲上去幫手,一見到男出事,唔幫不突止仲會踩多一腳笑多兩錢重,唯一令我諗到嘅景象真係只有印度嘅種姓制度先會咁。
點解淨係資助女唔助男?
調轉做嘅話提出嗰個會唔會仆街?
你訓佐幾耐,無得公然歧視男人先係新聞喔
邊撚度有男權
$3300對低層係好多
karen會衝出嚟發癲
不嬲香港淨係歧視女性先有問題
窮男仔邊個幫
分分鐘就係差呢少少影響入唔入到
照你咁講開始諗得明
佢咁做就係要做成 女學生比男學生有優勢
更易入大學
女大學生多過男學生
咁個社會就會越來越女權
女人地位越來越高
男人地位越來越低
果然夠哂陰濕
有錢人果然做咩都係有目的
香港男人應該成立返d 兄弟會
凈係受男人玩only
互相幫忙
不嬲政府帶頭漠視歧視無視男性健康福利都唔係第一日,你小學已經開始發生,啲女生就額外有堂教身體變化等生理問題衛生問題,男生就理閪你死關人啫事,人地日本就會關注埋男生生長健康,呢啲嘢幾十年都學唔到一成,宣吓都唔願做,根本就當男人係奴隸同生財工具就算,心理唔健康他朝變左精神病或者有社交障礙就成為社會裡嘅大問題到時變左強姦犯之類又話係男生自己唔岩!
但人地啲仆街學到足,好嘅一成都學唔到成日話無錢之後又亂洗之後又要香港人做返條數,屌你老母正一垃圾!
有個原因唔知啱唔啱

最主要係好少男 露樣,現實上插呢樣歧視,個樣劣勢,最多咪連登幾千正評

咁女人又真係多d做到企出嚟講,咁有聲勢爭取到既機會又大咗,好似正循環咁

雖則就好難無限發大既,咁我自己信係 男女優勢 有均衡點
gay 會 ?
邊個男人出嚟,班癲婆就會咬撚住唔放,最慘係仲會有班男人邊勸邊指責話讓吓女人
如果調返轉只係資助男學生, 女權撚一定全面進場, 國安隊都擋唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞