英皇連續兩年都搞鳩金像獎, 連登仔完全唔撚屌真係好撚奇怪

15 回覆
9 Like 20 Dislike
上年神探大戰導演, 今年金手指男主角, dllm真係好撚仆街.
韋家輝係勁, 但一定唔係神探大戰; 梁朝偉係勁, 但一定唔係金手指.
英皇真係好撚惡, 同劉嘉玲一撚樣咁惡,
我真係撚唔信英皇無獎, 佢會完全放棄香港電影市場.
乜英皇仲未放棄香港市場架咩??
希望馬雲阿里出手砌底班仆街
緊係未,2月盜月者,3月12怪盜
又會代理鈴芽之旅,蒼鷺與少年,間碟家家酒呢d動畫係長假期上映
係味得我一個覺得爆裂點同不日成婚幾好睇
12怪唔係英皇
如果香港無埋英皇搞電影
香港電影真係死得
其實投資唔少主打香港市場嘅戲

黃子華許冠文套新戲都係英皇搞
咁即係年年金像獎點都要造比大莊囉, 以後都係, 直到永遠, 同d工作者講有工你地就開, 想有獎就一定要拍英皇野, 收到啦.
不日係好睇
爆裂就應該得你覺得好睇
毒舌咪有阿里囉

黃絲又見唔到
梁朝偉仲肯攞香港金像獎執到啦
事實佢高其他人太多班
如果唔係今屆比較好就係林保怡,但老實講話佢係白日男主角係難服眾
英皇最撚難諧係成鳩日想捧阿Sa做影后
但最大問題係佢做咗咁多年戲都咁撚屎,是旦搵個新人都好過佢
咁其實佢大獎先係得梁朝偉一個,哩個係行内班人眼光係咁,根本唔駛話造唔造,梁朝偉攞都唔係有咩爆冷,事實佢都超班,要怪就怪班評審投票個班
其他技術獎,美術服裝的值得

白日咪仲多獎
金馬明明男配角,黎到金像獎咁大貪轉男主想食哂2個獎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞