點解南方人普遍醜樣啲?

297 回覆
84 Like 903 Dislike
四川算唔算南
我見四川妹多數都靚
屌你出過城未呀?韓國人好普通?最撚柒係佢地 唔好以為korean pop culture = korean reality , 去過旅行就知,韓仔其實唔係個個1.8,好多都1.7 到同埋韓仔韓妹原裝版真心柒

大陸北佬樣就個個兵馬俑咁,樓主吹奏係咪自己有北佬大劣種

2013 年有啲耐
北佬隻眼成條線咁其實睇唔睇到野
嘴凸真係南方人通病
蒙古眼唔靚
樣衰既人先會咁講
你呢條反社會垃圾
無錯,日韓都有大把柒頭,但你睇下三和大神啲片啲人咪樣先喇 仲有啲農民工樣
你睇下蒙古同韓仔d樣先講啦,對眼細到。
大多數好白滑
但係輪廓、五官一般
應該有用
面形都會好左
食唔到野仲會瘦d
農民工樣真係好難搞
好彩冇呢啲血統
北方人先係普偏醜喎

眼細 面方 單眼皮 皮膚粗
唔怪之得咁多 連登毒撚
我地oppa個個米八六舊腹肌
又溫柔識氹人尊重女人
好過港男多多聲
直接討論Southeast asian同其他地方既asian 算喇好嘛?
有無例子
有無素顏圖可以對比下?
純文字討論?
樣真係唔可以太衰
唔係東北仔先一線眼咩
姐係朝鮮個堆 單眼皮一線眼
有時喺街見香港人三代同堂,其實阿爺阿嫲都係農民工樣,去到第二代好少少,但都唔會係靚,到最新個一代就已經唔似農民工,不過靚仔靚女既機率應該唔高
傳統比人笑細眼 一線眼 係東北 朝鮮族個堆wo
韓國單眼皮個種人種
樓主戇鳩?
兜咁大個圈係度吹奏垃圾北佬?
其實出圖冇意思,到時又係一啲人話靚,一啲人話her nose is too big
大致來說,廣東、廣西、福建、台灣、浙江、江西、上海、湖南、湖北、貴州、重慶、雲南、海南、香港、澳門都屬南方,江蘇、安徽、四川大部份地方也在「秦嶺-淮河線」以南。

北方則包括北京、天津、河北、山西、陝西、河南、山東、黑龍江、吉林、遼寧,以及內蒙古和甘肅的部份地區。

原文網址: 地理小知識|中國南北方分界線在哪裡?上海人算是北方人嗎? | 香港01 https://www.hk01.com/article/897655?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
戇鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞